Amerika'ya gidip FETÖ elebaşı'nın dişlerini yapmış

Örgütün KTÜ yapılanmasına yönelik 34 kişinin yargılandığı davaya sanıkların dinlenmesiyle devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amerika'ya gidip FETÖ elebaşı'nın dişlerini yapmış

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) akademisyenleri yapılanmasına yönelik 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davaya, sanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Yozgat L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan araştırma görevlisi Uğur Satılmış ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Tutuklu sanık araştırma görevlisi Cumhur Alevli, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Üniversiteye hazırlanırken örgüte ait dershaneye gittiğini anlatan Alevli, üniversiteyi kazandıktan sonra Trabzon'da 4 yıl boyunca örgüte ait evlerde kaldığını söyledi.

Cumhur Alevli, tanıkların kendisi hakkında örgüt toplantılarına katıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi eski dekan yardımcısı tutuklu sanık Tahsin Yıldırım ise hakkındaki ABD'ye giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in diş tedavisini yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Amerika'ya kongreye katılmak için gittiğini öne sürdü.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, Bylock programını kullandığı yönündeki iddiaları da yalanladı.

Tutuklu sanık Adem Kuşgöz ise kendisi hakkındaki sık sık Ankara'ya giderek örgüt toplantılarına katıldığı iddialarını kabul etmediğini belirtti.

Bank Asya'ya örgütün talimatıyla para yatırmadığını aktaran Kuşgöz, çocuğunu ise örgüte ait okula gönderdiğini söyledi.

Mahkeme başkanının, telefon rehberindeki bazı isimlerin karşısında "sohbet" ve "Amerika" yazılı olmasını sorması üzerine Adem Kuşgöz, Amerika yazanların yurt dışı gezilerinde tanıştığı Türklere ait olduğu yanıtını verdi.

Duruşmaya Yozgat L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS aracılığıyla katılan araştırma görevlisi Uğur Satılmış ise hakkındaki örgüt kurmak, yönetmek ve sohbet hocalığı yaptığı yönündeki iddiaları reddetti.

Bylock programını kullanmadığını iddia eden Satılmış, üniversite okuduğu dönemde kaldığı evin terör örgütünün evi olarak bilindiğini belirtti.

Tutuksuz sanıklar ve tanıkların dinlenmesine, yarınki duruşmayla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber