İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir adliyesine yeni nöbet kulübesi eklendi

Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde açık havada 2 bin kişiye iftar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2017 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir adliyesine yeni nöbet kulübesi eklendi

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altındaki Arbin beldesinde 2 bin kişiye açık havada iftar verildi.

El Rahme Hayır Kurumu, Arbin beldesinde muhaliflerle Esed güçleri arasındaki cephe hattına bir kilometre uzaklıkta iftar sofrası kurdu.

Uzun masaların yemek ve içeceklerle donatıldığı, cephe hattına bir kilometre uzaklıkta kurulan iftara ihtiyaç sahipleri, yaralılar ve çocuklar iştirak etti.

İftar yemeğinin tamamlanmasının ardından Kadir gecesi münasebetiyle beldede düzenlenen etkinliklerde Kur'anı Kerim ve ilahiler okundu.

El Rahme Hayır Kurumu görevlilerinden Abdulkerim el Naim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kadir gecesi münasebetiyle daha önce her yıl ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği veriyorduk. Bölgede çatışmaların geçici bir süreliğine durmasını fırsat bilerek bu yıl da açık havada yaklaşık 2 bin kişiye iftar verdik." dedi.

İftara yaralı ve ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra aralarında yetimlerin de bulunduğu yaklaşık 500 çocuğun katıldığını aktaran Naim, ''Hedefimiz insanları bir araya getirmekti. Savaştan önce de bunu yapıyorduk, iftarlarla insanları bir araya getirerek kaynaşmayı sağlıyorduk. Savaşta ise bölgeye düzenlenen yoğun saldırılar nedeniyle böyle bir imkanımız olmadı." diye konuştu.

İftara katılan Rıdvan Ebu Şahir de, ''Doğu Guta bölgesine yönelik saldırılar nedeniyle uzun zamandır insanlar bir araya gelemiyorlardı. Ramazan ayının başlamasıyla insanlar toplu iftarlarda buluşmaya başladı.'' dedi.

Şahir, ''Unutulamaya yüz tutan toplu iftarlarda insanların bir araya gelmesi güzel bir şey. Rejimin saldırıları nedeniyle bir araya gelemiyorduk. Allah'a şükür toplu iftar yemeklerinde bir araya gelerek birbirimize moral veriyoruz ve içinde bulunduğumuz durumdan çıkmanın yollarını arıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber