En baba doktor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 14 Mart 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaza geçirip bitkisel hayata giren ve "Umut yok" denilen kızının başında 76 gün bekledi. Kitap okudu, masal anlattı ve hayata döndürmeyi başardı.

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi doktoru Kamil Kayahan'ın eski eşi ve 2 kızı trafik kazası geçirdi. Kayahan, Ege Tıp'taki çocuklarının yanına koştu... Ablası iyiydi ama 15 yaşındaki Öykü komaya girdi. Profesörler "Yaşama şansı yok" dedi.

Yılın doktoru seçildi

Acı teşhis babayı yıldırmadı. Her gün mesai bitişi soluğu kızının yanında aldı. Sabahlara kadar Öykü'nün sevdiği kitapları okudu, masalları anlattı, dua etti. Ve mucize yarattı. Kızına ikinci hayatı veren Kayahan, İzmir'de yılın doktoru seçildi...

***

Babanın Öykü'sü

15 yaşındaki Öykü trafik kazası geçirdi, 'Yaşamaz' denildi. Meslektaşlarına inat yavrusunu sağlığına kavuşturan hekim, İzmir'de yılın doktoru seçildi.

Kardeşi taburcu edildi

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde görevli 31 yıllık doktor Kamil Kayahan, 30 Ağustos'ta hayatının en büyük acısını yaşadı. Kayahan'ın eski eşi Esen Göral ile kızları Öykü (15) ve Ezgi'nin (22) bulunduğu araç, Kuşadası yolunda bir kamyonla çarpıştı. Hurdaya dönen araçtaki anne ve kızları yaralı olarak kurtuldu. Anne ve Ezgi 1 hafta sonra taburcu edildi. Öykü'nün durumu ise kritikti. Doktorlar, durumu ağır olan güzeller güzeli genç kıza yaşama şansı tanımıyordu.

Ödülünü bugün alacak

Ancak doktor baba, umudunu kaybetmedi. Kayahan, 1 ay kızının başında bekledi ve sabahlara kadar onu okşayıp sevdi, masallar okudu. Hem işini yaptı, hem de kızıyla ilgilendi. Ve 76 gün sonra, Öykü yeniden hayata döndü. "Yaşamaz" denilen genç kız, yemek yemeye ve konuşmaya başladı. Kayahan'ın bu fedakarlığı, onun İzmir'de 5 aday arasından yılın doktoru seçilmesine neden oldu. Dr. Kayahan, bugün yani Tıp Bayramı'nda hayatının en anlamlı ödülünü alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber