Fakülte mezunu subaylar lisans diploması da alacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine geçici kayıt tarihi 14 Ağustos olarak belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2017 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fakülte mezunu subaylar lisans diploması da alacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine geçici kayıt tarihi, 14 Ağustos olarak belirlendi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin internet sitesinden yayımlandı.

Kılavuzda, 31 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 669 sayılı KHK ile kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine girmek isteyen adaylar için genel başvuru koşulları da yer aldı.

Buna göre, başvuruları kabul edilen adaylar, 28 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde fiziki yeterlilik ve mülakata alınacak, 14 Ağustos'ta geçici kayıtlarını yaptıracak.

Başvuruda bulunan adaylardan belirlenen miktarda sınav ücreti alınacak. Şehit ve gazi eş ile çocuklarından ise sınav ücreti alınmayacak.

Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere, her bir aday YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak. Erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en az on katına kadar aday, şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılacak. Ancak, şehit ve gazi eş ile çocukları, sıralama gözetmeksizin şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılacak.

Yapılacak fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarında başarılı olanlar, seçim aşamalarında aldıkları puanlara ve 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) TM puan türleri sonucuna göre tekrar sıralanacak.

Adayların çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri "www.jandarma.tsk.tr" ve "www.jsga.edu.tr" internet adresinde yayımlanacak. Ayrıca posta ile tebligat yapılmayacak.

- Gençler "kanun ordusu"na davet edildi

Kılavuzda, Mustafa Kemal Atatürk'ün "... her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyet'e aşk ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusu" şeklinde tanımladığı ve tarihi kahramanlıklarla bezenmiş Jandarma Genel Komutanlığının onurlu subayları arasına katılmak isteyen gençler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine davet edildi.

Jandarma Genel Komutanlığının temel subay kaynağı olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesinde subay diplomasının yanı sıra Kamu Yönetimi lisans programında ulusal ve uluslararası geçerliliği olan lisans diploması da verilecek.

Fakülte öğrencileri, lisans programı öncesinde İngilizce hazırlık eğitimi alacak, başarılı öğrencilere yurt dışında dil eğitimi imkanı sunulacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesinden mezun olan subaylar, ülkenin emniyet ve asayişin sağlanmasında temel rolü oynayan Jandarma Genel Komutanlığının yönetim kademelerinde görev alacak.

Öğrencilerin yemek, yatma, giyim, harçlık, eğitim ve öğretim gibi bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber