İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Altıeylül Ortaokulu ile ilgili plan mahkemelik oldu

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planıyla Altıeylül Ortaokulu'nun eğitim alanından çıkarılmasına yönelik girişimine karşı tepkiler sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2017 22:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Altıeylül Ortaokulu ile ilgili plan mahkemelik oldu

Okulun bulunduğu alanın rant sağlamak için AVM'ye dönüştürülmek istendiğini öne süren, çok sayıda vatandaşla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne karardan vazgeçilmesi için dilekçe de veren CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, itirazlarının reddedilmesinin ardından Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için dava açtıklarını açıkladı.

CHP Altıeylül İlçe Başkanı Yusuf Yüksel, bugün akşam saatlerinde, Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Ender Biçki ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin de kendisine destek verdi. Basın açıklamasını yapan CHP'li Yüksel, "Altıeylül Ortaokulu'nun eğitim alanından çıkarılarak, rant için iş merkezi yapılmak istenmesine yüksek sesle karşı çıktık. Ancak Büyükşehir Belediyesi rant hırsından vazgeçmedi. Tüm uyarılarımıza karşın itirazlarımız Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyelerinin oylarıyla reddedildi. Biz de bu kararın ardından Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptali için dava açtık" dedi.

"GEREKÇELER MANTIK DIŞI"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan kendilerine gönderilen resmi yazıyı gösteren Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir, yakın civarda Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Kayabey Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu ve Karesi gibi okulların bulunmasını Altıeylül'ün taşınmasına gerekçe gösteriyor. Ancak bu ifade gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü bu okullar iddia edildiği gibi Altıeylül'e çok da yakın değildir. Allah aşkına Kayabey ortaokulu nerede, Altıeylül ortaokulu nerededir? Bir de trafik yoğunluğu gibi mantık dışı gerekçeler üretmişler. Daha önce trafik yok muydu? Daha önce trafiği engellemiyordu da şimdi mi engelliyor. Yine bize gelen cevapta, Altıeylül Ortaokulu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin yapılmasının ardından bu devrin karşılığında 3 adet 32 derslikli okul yapılarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredileceği belirtiliyor. Ancak bu okulların nereye yapılacağı bile belli değil. Okul yapmak Büyükşehir Belediyesi'nin değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevidir. Siz okullarımızı yıkmayın yeter."

"ŞEHİR MERKEZİ BETONLAŞACAK"

Kızılay Caddesi'nde yer alan Altıeylül Ortaokulu'nun arsa değerinin en az 100 milyon lira olduğunu iddia eden CHP'li Yüksel, "Burası el değiştirince yerine yapılacak AVM inşaatında okul önündeki meydan ve okulun bahçesi betonlaşacaktır. Zaten meydanları olmayan ve beton yığınına dönen şehir merkezimiz daha da betonlaşacak ve trafik cehenneme dönecektir. Kızılay Caddesi'nin ve bölgenin küçük esnafı ağır darbe alacaktır. Yargıdan bu yanlışı düzeltmesini bekliyoruz" dedi. Basın açıklamasına yaklaşık 50 partili katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber