İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TSK, askerlerin zehirlendiği Manisa'daki yemek şirketini MİT'e sormuş

Manisa'da 731 askerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma sürerken, Rota Yemekçilik ile ilgili TSK'nın da güvenlik soruşturması yaptırdığı ortaya çıktı

Haber Giriş : 23 Haziran 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK, askerlerin zehirlendiği Manisa'daki yemek şirketini MİT'e sormuş

HİLAL ÖZTÜRK

KARAR'ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre MİT'e 2016 ve 2017 yıllarında yemek şirketi çalışanlarının araştırılması için başvuru yapıldı. Çıkan soruşturma raporuna göre firmayla çalışılmaya devam edildi. 15 Temmuz sonrası FETÖ şüphesi nedeniyle özellikle asker ve polis gibi güvenlik birimlerinin çalıştığı firmalarla ilgili güvenlik incelemesinin sıklaştırıldığı belirtildi. Zehirlenme olayının tekrarlanması nedeniyle firma çalışanlarıyla ilgili soruşturma da derinleştirildi. Güvenlik taramalarının arşiv bilgileri üzerinden yapılıyor olması nedeniyle firma çalışanlarının bu süreçte terör örgütleriyle bağlantı kurmuş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

YEMEK PİŞİRİLİRKEN BAKTERİ BULAŞTI

Sağlık Bakanlığı, Manisa'daki asker zehirlenmeleriyle ilgili açıklama yaptı. 12 kişilik uzman ekibin incelemesi sonrası olayın salmonella bakterisine bağlı olduğunun kesinleştiği belirtildi. Açıklamada "23 Mayıs'ta meydana gelen olaya ilişkin kamera kayıtlarından da elde edilen veriler ışığında yapılan değerlendirmede, olayın besinlerin pişirilme sürecindeki hazırlık aşamasından kaynaklandığı belirlenmiştir" denildi. Kesin tanı için laboratuvar sonuçlarının beklediği kaydedilirken, soruşturma kapsamında ise Rota Yemekçilik Şirketi Satın Alma Müdürü M.A.'nın aralarında bulunduğu çalışanlardan 8 kişi tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gözaltındaki 6 rütbeli asker de serbest bırakıldı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber