Sınav komisyonlarını İçişleri Bakanı belirleyecek

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde eğitim alacak öğrencilerin belirlenmesi işlemleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Temin Merkezince yürütülecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2017 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınav komisyonlarını İçişleri Bakanı belirleyecek

"Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Meslek Yüksekokulları Temin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, söz konusu yönetmeliğin amacı, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisince temin edilerek eğitime alınacak öğrencilerde aranacak şartlar ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir." şeklinde değiştirildi.

"Temin merkezi"nin tanımı da "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin temin faaliyetlerine yönelik kadrolanmış birim" olarak yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda akademiye alınacak öğrencilerin belirlenmesi işlemleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Temin Merkezince gerçekleştirilecek.

Merkezi sınav komisyonu, başkanı en az albay rütbesinde ve biri öğretim elemanı olmak üzere 3 personelden oluşacak. İçişleri Bakanının oluru ile belirlenen komisyon, sınavların mevzuata uygun yapılmasını takip ve kontrol edecek.

Mülakat komisyonu ise İçişleri Bakanı'nın, biri öğretim elemanı (sivil veya subay), biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının akademide öğrenim görecek personelinin temin işlemleri de Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Temin Merkezince tek elden yürütülecek.

- Sınav komisyonlarını İçişleri Bakanı belirleyecek

Sınav komisyonlarında görev alacak personel, İçişleri Bakanı tarafından görevlendirilecek.

Bakan, komisyonlarda akademi personeli, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, Bakanlığın diğer personeli ve diğer kurum ve kuruluş personelini görevlendirebilecek.

Jandarma ile Sahil Güvenlik personeli arasından bu faaliyetlerde görevlendirilebilecek personel, her yıl ocak ayında akademi tarafından Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli belirlenecek.

Jandarma ile Sahil Güvenlik personeli arasından, sınav komisyonlarında görev alacakların bulunacağı personel havuzu, ilgili bakanın onayıyla kesinleşecek.

Temin faaliyetleri için oluşturulan komisyonlara İçişleri Bakanı tarafından bu havuzdan görevlendirme yapılabileceği gibi, diğer personel arasından da görevlendirme yapılabilecek.

Ayrıca komisyonlarda görevlendirilecek personelin arşiv araştırması yapılması zorunlu olacak.

Orhan Onur Gemici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber