'5 yaşından beri camide Kur'an okuyorum'

Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması finalisti Tıraşçı, "5 yaşından itibaren hep camilerdeydik. Yaklaşık 30 yıldan beri cami içerisindeyim, Kur'an-ı Kerim ve ezan okuyorum. Rabbim ömrümüzün sonuna kadar bizleri buradan ayırmasın." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2017 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'5 yaşından beri camide Kur'an okuyorum'

TRT'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda finale kalan Kocatepe Camisi müezzini Furkan Tıraşçı, "5 yaşından itibaren hep camilerdeydik. 35 yaşına geldim. Yaklaşık 30 yıldan beri cami içerisindeyim, Kur'an-ı Kerim ve ezan okuyorum. Rabbim ömrümüzün sonuna kadar bizleri buradan ayırmasın." dedi.

Ramazan ayı boyunca TRT 1'de yayınlanan ve büyük ilgi göre Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması finalistlerinden Tıraşçı'nın babası, amcaları ve dedeleri de müezzin ve imam. 1982 Eskişehir doğumlu Tıraşçı, 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında imam hatip ve müezzin olarak göreve başladı, 2012 yılından beri de Kocatepe Camisi müezzini olarak görev yapıyor.

AA muhabirine yarışmada yaşadığı heyecanı anlatan Tıraşçı, aile büyükleriyle yaptıkları istişare sonucunda yarışmaya katılma kararı aldığını anlattı.

Yarışmadaki jüri üyelerinin eleştirilerini bir katkı olarak gördüğünü ifade eden Tıraşçı, "Ben hocalarıma teşekkür ediyorum. Tabii ki bizim de yanlışlarımız, hatalarımız olabilir. Hocalarımız tavsiyelerde bulundular, biz de onları uygulamaya gayret ettik. Bütün bunları yapıcı eleştiri olarak görüyorum." diye konuştu.

İmam hatip okulunda okurken ve göreve başladığı ilk yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarına katıldığını anlatan Tıraşçı, "Bu yarışmanın TRT 1 ekranında yayınlanıyor olması birçok kesime ulaşmamızı, sesimizi duyurmamızı sağladı. Bu anlamda ben çok faydalı olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarışmanın final programına katılmasına çok sevindiklerini kaydeden Tıraşçı, "İlgilerinin olduğunu duymuştuk fakat bizleri Külliye'de ağırlaması, yarışmanın burada tertip edilmesini istemesi ve kendisinin de bizzat katılıp bizlerin yanında olması bizleri çok mutlu etti, onurlandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bir dedem imam, bir dedem müezzindi"

Bir dedesinin imam, bir dedesinin müezzin olduğunu anlatan Tıraşçı, babası ve amcalarının da din görevlisi olduğunu ifade etti.

Tıraşçı, 5 yaşından itibaren hep camide olduğunu belirterek, "Camilerde müezzinlik yapıyordum, Kur'an okuyordum. 35 yaşına geldim. Yaklaşık 30 yıldan beri cami içerisindeyim. Kur'an-ı Kerim ve ezan okuyorum. Rabbim ömrümüzün sonuna kadar bizleri buradan ayırmasın." dedi.

Bu tür yarışmaların sayısının artmasını istediğini kaydeden Tıraşçı, "Özellikle gençlerimize güzel örnek teşkil etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." temennisinde bulundu.

AYNUR EKİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber