FETÖ tiyatrosu

Çatı davasını izleyen AK Partili milletvekilleri: Her şeyi hatırlıyorlar ama bir tek darbe gecesini hatırlamıyorlar. Sanki darbeyi başkaları yapmış. Hipnotize edilmiş, robot askerler gibiler

Haber Giriş : 25 Haziran 2017 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ tiyatrosu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıylaAnkara'da Yurtta SulhKonseyi üyelerinin yargılandığıdavayı başından beri izleyen6 AK Partili milletvekiligözlemlerini SABAH'a anlattı.Vekillerden Aydın MilletvekiliAbdurrahman Öz, "Sanki darbeolmamış gibi konuşuyorlar. BazılarıCumhurbaşkanımızın konuşmasınınardından darbenin başarısız olacağınıanlayıp kaçmış. Mahkemeye karşıçok rahatlar" yorumunda bulundu.Diğer 5 vekil ise şöyle konuştu:

'HİPNOTİZE EDİLMİŞLER SANKİ'

Sakarya Milletvekili Ali İhsanYavuz: İfade verirlerken nasıl yüzsüzlükyaptıklarını, nasıl sırıttıklarınıgördük. Şehit ailelerin tepkilerinealaylı cevap veriyorlar.Sanıklardan biri "Peygamberin söylediğinideğil Fetullah Gülen'insöylediğini yaparım" dedi. Garipbir halleri var. Sanki hipnotizeedilmişler. Ama çapraz sorularsorulduğunda bu çelişkileriortaya çıkıyor. Bir sanık avukatı,"Bunların yakınlarını da suçabulaştırmış. Eşi KPSS hırsızlığındanyargılanıyor, çocuklarıyargılanıyor. Aileleri zarargörecek diye itirafçı olmayakorkuyorlar" dedi. Bir kısmıaklını kiraya vermiş. Robot,kurşun asker gibiler.

Ankara Milletvekili MuratAlparslan: Örgütsel hiyerarşiiçerisinde sistematik birsavunma strateji uyguladıklarınıgörüyoruz. Bir defa suçu kabuletmiyorlar. Onun ötesinde FETÖüyeliğini kabul etmiyorlar. Teröristbaşını aklamaya yönelik savunmayapıyorlar. Tamamen bir tiyatro.Sanki, Meclis, Genelkurmay bombalanmamış,sanki bunları ilk defaduyuyorlar. Ne kadar takiye yaparlarsayapsınlar ortada görüntülervar. Ne yaparlarsa yapsınlar hakettikleri cezayı alacaklar.

'ADETA DALGA GEÇİYORLAR'

Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin:İnsanın aklı ile dalga geçiyorlar.Darbe gecesi Genelkurmay'ın önündekulübede nöbet tutup o gece girişçıkışları kontrol eden sanık, "Sabah09.00'da darbe olduğunu öğrendim"diye yalan söylüyor. KarşısındaMeclis bombalanıyor "Haberim yok"diyor. Daha mertçe darbe yapmayakalktım diyene rastlamadık. O geceelinde silah fotoğrafı gösteriliyor."Silah değil telefon" diyor. Ama yapılançapraz sorguda bunların darbeniniçerisinde birebir olduklarını görüyoruz.

Yozgat Milletvekili Yusuf Başer:Savunmaları inkar üzerine kurulmuş.Kimisi de FETÖ'cü kimliğinisaklamak için "Milliyetçiyim,Atatürkçüyüm, FETÖ ile işim olmaz"diyor. Sanığın biri şehidimize silahdoğrultuyor. Sonra mahkemede"Silahın benim olup olmadığını bilirkişitespit etsin" diye acayip savunmalaryapıyor. Her şeyi hatırlıyorlarama sadece darbe gecesini hatırlamıyorlar.Biri bir şey söylediği zamandiğer sanıklar alkışlıyor. Metin yazılmışona göre ifade veriyorlar.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç:Vatandaşa silah doğrultan, üzerlerinebomba yağdıranlar yargılanıyor.Suçu kabul etmiyorlar sanki darbeyibaşkaları yapmış tesadüfen içindebulunuyorlarmış gibi. İfadelerindekiçelişkiler dikkat çekiyor. Bir sanığındediğini diğer sanığın ifadeleri yalanlayandurumlar oluyor. Adamın silahçektiği belli, "Ben silah çekmedim'diye yalan söylüyor. Sanıkların tavırve hareketleri şehit ailelerini dahada sinirlendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber