İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adil Öksüz'ü adaletten kaçıranlar ByLock'çu çıktı

15 Temmuz'u Ankara'da planlayan Adil Öksüz'le ilgili bilinmeyenler ortaya çıkmaya devam ediyor. Gözaltına alındıktan iki saat sonra FETÖ'nün 'mahrem imamı' olduğu anlaşıldığının belirlenmesinin ardından, onu adaletten kaçıranların da ByLock'çu olduğu belirlendi

Haber Giriş : 25 Haziran 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adil Öksüz'ü adaletten kaçıranlar ByLock'çu çıktı

HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ'cü cuntanın kanlı darbe girişiminin kilist ismi ve örgütün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kaçırılışıyla ilgili iddianame, bilinmeyenleri ortaya çıkardı. Öksüz'ün Kazan'a tarla bakmaya gelmiş sıradan bir vatandaş sanıldığı için serbest bırakıldığı, daha sonra FETÖ imamı olduğunun anlaşıldığı düşünülüyordu. Oysa iddianame Öksüz'ü gözaltına alan ekibin mahrem imam olduğunu bilmekle kalmayıp, bağıra çağıra ilan ettiğini, gözaltına alınanlar da dahil Kazan Kışla Jandarma Karakolu bahçesindeki tüm görevlilerin bunu duyduğunu ortaya koydu. Şüphelilerden Öksüz'ü sorgulayan polis Serter Koçak'ın "Görüyor musunuz imamınızı? Emirleri bundan alıyorsunuz, gelsin kurtarsın kurtabiliyorsa sizin Fethullahınız" dediği iddianamede anlatıldı.

İddianamede darbe girişiminde örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile cuntacı FETÖ'cüler arasındaki bağlantı olan Öksüz'ün nasıl yakalandığı da ayrıntılarıyla anlatıldı. Buna göre; Öksüz 16 Temmuz saat 11.00-12.00 sıralarında Akıncı Üssü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki 'Fethiye Merası' içerisinde tarla yolu üzerinde yürürken görüldü. Kazan Jandarması Öksüz'e 50 metre mesafe silah çekerek durdurdu ve ellerini kaldırması talimatı verildi. Öksüz kendisine sivil misin asker misin diye sorulduğunda "ben sivilim, tarla bakmaya geldim" cevabını verdi. Tek başına olan Öksüz'ün üzeri üstünkörü arandı. 'Tarla bakmaya geldim' sözlerine itibar edilmeyerek gözaltına alındı.

EMNİYET DEŞİFRE ETTİ

Öksüz gibi, 29 şüpheli daha Akıncı'da yakalanıp Kazan Jandarma Karakolu'na getirdi. Bu şüphelilerle yapılan görüşmelerin jandarma tarafından değil, şüpheli polisler Serter Koçak, Ömer Doğan ve Erhan Cihangir tarafından yapıldığı belirtildi. Bu 3 şüpheli polisin ise jandarma karakoluna darbe şüphelileriyle ilgili işlem yapmaya gelen resmi kıyafetli 25 kişilik polis ekibinden olmadığı açıklandı. Karakola öğleden sonra, sivil bir araçla gelen 3 şüpheli polisin, darbe şüphelileriyle görüşmeye başladığı, Serter Koçak'ın görüşme sırasında Öksüz'e kimliği hakkında sorular sorduğu, şüpheli tavırları nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli Bilge Kağan Aksoy'u cep telefonundan aradığı bildirildi. Aksoy'un Adil Öksüz'ün FETÖ'nün mahrem imamı olduğu bilgisini aktardığı, bu bilgi aktarımının henüz adli makamlara çıkarılmadan önce öğleden sonra yaptığı vurgulandı. İşte bu noktadan sonra Koçak'ın jandarmanın bahçesinde, orda bulunan görevliler ve şüphelilerin de duyacağı şekilde Öksüz'ün FETÖ'nün mahrem imamı olduğunu herkes tarafından duyulabilecek şekilde söylediği belirtildi.

GİZLEYEN POLİS AMİRİ 'KOZANLI ÖMER' İLE BAĞLANTILI

İddianamede şüpheli polis Serter Koçak'ın Öksüz'e ve diğer darbecilere yönelik bahçede yaptığı konuşma da şöyle aktarıldı: "İmamsın oğlum, bundan sonra sen bizdesin, seninle daha sonra özel ilgileneceğim. Bu sizin imamınız, size emirleri bu getiriyor, koskoca albay olmuşsunuz şu adamdan emir alıyorsunuz, görün işte halini. Gördüğünüz kişi sizin üstlerinize akıl hocalığı yapan kişidir. Görüyor musunuz imamınızı? Gelsin kurtarsın kurtabiliyorsa sizin Fethullahınız. Bu kişinin buranın imamı olduğunu ben öğrendim. Bu gördüğünüz kişi hava kuvvetleri imamıdır."

İddianamede firari Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili yargılanan zanlılardan Kenan Gülbay ve Murat Bayrak'ın ByLock kullanıcısı olduğu kaydedildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliğinde eski ekipler amiri olan Gülbay'ın 15 Temmuz'un ardından KHK ile ihraç edildiği belirtildi. Dosyada Gülbay'ın 2013'te FETÖ yöneticilerinden, emniyet imamı 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil ile de görüştüğü ifade edildi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber