İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TESK: Kredisi onaylanan işletmelerin % 57'sine kredi imkanı sunuldu

KOSGEB'in kredi talebini onayladığı 460 bin 167 işletmeden yalnızca 267 bin işletmeye kredi imkanı sunuldu. Esnaf ve sanatkarlarımız dertlerine derman olabilecek krediyi almak için bankalara gittiklerinde sudan bahanelerle kapıdan geri çevriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2017 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK: Kredisi onaylanan işletmelerin % 57'sine kredi imkanı sunuldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB'in talebini onayladığı 460 bin 167 işletmeden 267 binine kredi olanağı sağlandığını belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarımız dertlerine derman olabilecek krediyi almak için bankalara gittiklerinde sudan bahanelerle kapıdan geri çevriliyor." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kredi desteğinden faydalanmak amacıyla 770 bin 976 işletme adına başvuruda bulunulduğunu kaydetti.

Başvurulardan 460 bin 167'sinin uygun bulunmasına karşın 267 binine kredi imkanı sağlandığına dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf ve sanatkarlarımız dertlerine derman olabilecek krediyi almak için bankalara gittiklerinde sudan bahanelerle kapıdan geri çevriliyor. Bankalar, esnaflara vergi ya da SGK borcu olduğunu söyleyerek krediyi işleme koysalar dahi ödemeyi yapmayıp hak edilen miktarı bloke etmektedirler. Böylece piyasaları canlandırmak amacıyla sunulan kredi imkanı heba edilmektedir. Sıcak paraya ihtiyaç duyulan böylesi bir dönemde para bankaların kasasında kalarak piyasaya girememektedir. Bu da ekonomiyi olumsuz yönde etkilemektedir."

Esnafı desteklemeleri konusunda bankalara çağrıda bulunan Palandöken, piyasaya nakit para girişinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber