'İnsanımızın huzurunu sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz'

Bakan Tüfenkçi: Sürekli terörle mücadele ederken, bir yandan da insanımızın huzurunu, refahını, barışı, özgürlüğü, adaleti sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2017 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İnsanımızın huzurunu sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sürekli terörle mücadele ederken bir yandan da insanımızın huzurunu, refahını, barışı, özgürlüğü, adaleti sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve kamu kurumlarınca Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Tüfenkci, törene katılanların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, nice bayramlara sağlık, sıhhat ve güvenlik içerisinde erişmek için dua ettiklerini belirtti.

Bayramı vatanımızda huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmemize vesile olan ve bu uğurda canlarını ortaya koyan bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler dileyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye coğrafi itibariyle terör örgütlerinin ilgi alanı içerisinde. Sürekli terörle mücadele ederken bir yandan da insanımızın huzurunu, refahını, barışı, özgürlüğü, adaleti sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 80 milyon birlikte bu ülkeyi uluslararası arenada hak ettiği yere getirebilmek adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Bayramlarda bu birliğimizi, beraberliğimizi teminatı olarak hep beraber kutluyoruz."

Bakan Tüfenkci, Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınan Vali Mustafa Toprak'a Malatya halkı adına görev yaptığı süre içerisinde kente verdiği emek ve hizmetler için teşekkür etti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise Merkez Valiliği'ne atandığını belirterek, bir yıldır hizmet ettiği Malatya'dan ayrılacağını bildirdi.

Toprak, "Temel gayem devletimizin sağlamış olduğu imkanlar çerçevesinde hiçbir ayrım gözetmeksizin muhterem Malatya halkımıza ve daha öncede vali olarak görev yaptığım Çorum, Diyarbakır, İzmir ve Malatya halkımızın huzur, refah ve mutluluğu, kamu düzeni ve güvenliğini muhafaza etmek, etkin ve verimli bir hizmet anlayışıyla ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel açıdan gelişmesini sağlamak için çalışmak olmuştur. 'Devlet millet için vardır' anlayışını düstur ederek, bütün mesai arkadaşlarım, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum ve meslek örgütlerimiz esasında tüm Malatya dinamikleriyle uyum içerisinde çalıştık, birikim ve tecrübeleri paylaştık. Adalet, şeffaflık, saygınlık ve güvenilirlik gibi erdemlerle devletimizin güler yüzü ve şefkat eliyle herkesi kucaklama gayreti içerisinde olduk." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey de Malatyalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bayramlaşma programına 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber