'Zorlukları milletiyle aşmış siyasi yolculuğun mensuplarıyız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Birbirini öldüren, ayrışan, çatışan ve başkalarının maşası, oyuncağı olan, 150 yıldır bu medeniyetle oynanan oyunların aleti olan bir süreçten İslam dünyası aklıselimi, çıkış yolu bulamazsa korkarım ki daha sıkıntılı bayramlar ve ramazanlar bizleri bekleyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2017 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Zorlukları milletiyle aşmış siyasi yolculuğun mensuplarıyız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Birbirini öldüren, ayrışan, çatışan ve başkalarının maşası, oyuncağı olan, 150 yıldır bu medeniyetle oynanan oyunların aleti olan bir süreçten İslam dünyası aklıselimi, çıkış yolu bulamazsa korkarım ki daha sıkıntılı bayramlar ve ramazanlar bizleri bekleyecektir." dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Müezzinoğlu, partililerin bayramını kutladı.

Müezzinoğlu, özellikle son dönemde İslam coğrafyasında yaşananlara dikkati çekerek, "Akan kanın ve gözyaşının İslam ülkeleri yöneticileri tarafından Kur'an-ı Kerim'in bizlere sorduğu, 'Hiç akıl etmez misiniz? Hiç düşünmez misiniz?' Ayeti Kerime'sini özellikle İslam ülkeleri yöneticilerinin önlerine koymasına vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Birbirini öldüren, ayrışan, çatışan ve başkalarının maşası, oyuncağı olan, 150 yıldır bu medeniyetle oynanan oyunların aleti olan bir süreçten İslam dünyası aklıselimi, çıkış yolu bulamazsa korkarım ki daha sıkıntılı bayramlar ve ramazanlar bizleri bekleyecektir." diye konuştu.

İslam dünyasının yeniden şapkasını masanın üstüne koymasının gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Özellikle son dönemlere baktığımızda 'Allah Allah' diyerek öldürenle, 'Allah Allah' diyerek ölenler aynı medeniyetin mensupları ama arkadaki Karagöz ve Hacivat oynatır gibi birbirine çatıştıranlar da 150 yıldır bu büyük milletin, medeniyetin düşmanı olan bu medeniyetin mensuplarıyla bu işi başarma noktasında ciddi başarılar elde etti." ifadelerini kullandı.

- "Bu planları bozacak olan yine bu milletin asaletidir, ferasetidir"

Müezzinoğlu, artık vicdanların masaya koyulması gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Müslümanların nefislerinin mahkumu değil, vicdanlarının esiri olacak bir yolculuğu kendi medeniyetlerinin hakkını ve hukukunu verecek şekilde yeniden şekillendirmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa acıların, kanın, gözyaşının, seyircisi olma noktasında kalan bir acziyeti de bizim kabullenmemiz mümkün olmaz ve doğru da değil. Bu anlamda yine büyük sorumluluk bu büyük Türk milletine, 80 milyona, ülkemize düşüyor. O nedenle milletçe birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, kardeşliğimizi güçlendiren ve birbirimizi daha güçlü kucaklayan bir anlayışa sımsıkı sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Yine bize düşen o sorumluluğu inşallah Rabbimin yardımlarıyla, bizlerin de gayretleriyle bu planları bozacak olan yine bu milletin asaletidir, ferasetidir."

- "Milli, yerli duruşu gördük"

Müezzinoğlu, 15 Temmuz gecesini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Hain darbe girişimi gecesini, karanlık geceyi aydınlık 16 Temmuz sabahına dönüştüren bu büyük milletin cesareti, asaleti, feraseti ve öz güveniyle, kaderiyle oynamak isteyenlere müsaade etmeyen, gerektiğinde canı pahasına kadınıyla, genciyle, yetişkiniyle, yaşlısıyla, engellisiyle topyekun bir mücadele veren ve hain darbe girişimcilerini tarihin karanlık sayfalarına iten bir milli, yerli duruşu gördük. Bundan sonraki süreçte de buradan aldığımız öz güven ile inşallah milletimizin de mazlum ve mağdur milletlerin de geleceğinin daha huzurlu, güçlü ve daha barışın hakim olduğu süreçlere vesile olacak yine bizler olacağız."

15 Temmuz şehitlerinin şahsında tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Müezzinoğlu, "Tüm gazilerimizin inşallah bu ülkede ay yıldızlı bayrağın altında başları dik, onurlu bir şekilde verdikleri mücadelenin hakkını ve hukukunu koruyan duruşu sergilemeyi Rabbim bizlere nasip etsin." dedi.

- "Zorlukları milletiyle aşmış bir siyasi yolculuğun mensuplarıyız"

Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden beri siyasetin merkezine milleti aldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimize inandık, güvendik ve bütün zorlukları da milletiyle aşmış bir siyasi yolculuğun mensuplarıyız. Bu yolda akıl teri döktük, alın teri döktük. Bazıları ayak teri dökebilir ama milletin medeniyetin yolculuğunda muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir hedefi varsa ve bu millet o büyük medeniyet yolculuğunu başarabilecek güce sahipse bunun için akıl teri dökmek gerekir, gönül sızısı çekmek gerekir, vicdanın esiri olmak gerekir. Yoksa birilerinin yaptığı gibi bol bol ayak teri dökerler veya nefislerinin mahkumu olurlar."

- "Arka planda Hacivat Karagöz oynatmaya çalışanlara rağmen"

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin hedefi doğrultusunda yürüdüğünü vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah'a şükürler olsun ki bütün olumsuzluklara, engellere, hain darbe girişimlerine rağmen bunu organize edenlere arka planda Hacivat, Karagöz oynatmaya çalışanlara rağmen, bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri, o oyunu oynatmaya çalışanlara baktığınızda son 10 yıl, 15 yılda Marmaray, 3. Havaalanı, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi büyük projeler göremezsiniz. Bu tuzaklara rağmen bunu başarabilen bu millet inşallah önümüzdeki dönemde daha farklı bir vizyonu yakalayacak ve inşallah 2023'te o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefi yakalayacaktır."

- "Yepyeni bir anayasa yakışır bu memlekete"

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da milletin hep kendilerinin arkasında durduğunu, o nedenle milletin önünü açmak durumunda olduklarını söyledi.

Ala, "Bizim en değerli varlığımız, sandıkta yarışıyor olabilmektir. Farklı düşüncelerin, politikaların, siyasal alanda rekabet ediyor olabilmesidir. Kavgasız, gürültüsüz şiddete başvurmadan bu ülkeyi kimin yöneteceğine sandıkta hemfikir olmamızdır. Siyasal alanı genişletmeliyiz. O bakımdan Türkiye'ye 60 darbesiyle giydirilmiş anayasa, değişe değişe belli bir noktaya geldi, epeyce genişledi. Daha gelişmiş yeni, yepyeni bir anayasa yakışır bu memlekete." ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber