Van Belediyesi'nde canavar nöbeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, ''Van Gölü canavarı diye adlandırılan yaratığın bulunması için belediye bünyesinde oluşturduğumuz ekiple gölü 24 saat izleyeceğiz'' dedi.

Peker, yaptığı açıklamada, gölde bir yaratığın bulunduğunu ve bunun mutlaka araştırılması gerektiğini belirtti. Bu yaratığın, Zin Burnu (Por) olarak adlandırılan yerde daha önce onlarca vatandaş tarafından da görüldüğünü dile getiren Peker, şunları ifade etti:

''Tatvan-Van seferi yapan Orhan Atliman isimli feribotunun kaptan ve personelinin tamamı Van Gölü canavarı olarak adlandırdığımız bu yaratığı Burnu (Por) diye adlandırılan alanda görmüşler. Belediye olarak bunu ispatlamak ve kamuoyuyla paylaşmak için bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz göl kenarında ellerindeki kamerayla 24 saat nöbet tutacak.'' Van Gölü'nü araştırmak için bilim adamlarından oluşan bir ekibi Tatvan'a davet edeceklerini bildiren Peker, ''İnanıyoruz ki yapılan araştırmalar sonucunda, bunun bir hayal olmadığını hem ülke hem de dünya kamuoyu görecek'' dedi.

Peker, gerek Van'da, gerekse göle kıyısı bulunan bütün ilçelerde, yüzlerce vatandaşın göldeki bu yaratığı gördüğünü belirterek, bazı çevrelerin bunun bir hayal olduğunu söylediğini, ancak bu kadar vatandaşın hayal görmesinin imkansız olduğunu dile getirdi. Özellikle bazı gazetelerin köşe yazarlarının, köşelerinde Van Gölü canavarıyla ilgili haberlerin turizmi geliştirmek amacıyla kullanıldığını yazdığını, ancak bunun doğru olmadığını belirten Peker, şunları söyledi:

''Bu kesinlikle yanlış bir yaklaşım. İlçemiz zaten bir turizm cenneti. Bizim bu tür haberlerle turist çekme gibi bir niyetimiz olamaz. Tatvan'ın doğal güzelliğini Ahlat'ın tarihi yapısını bu tür haberlerle duyurmaya kimse ihtiyaç duymaz. Biz vatandaşların gölde yaşayan büyük bir canlı gördüğünü, bunun araştırılması gerektiğini belirtiyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber