İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çeşme'ye bayramlarda su yok

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Çesme'de son 2 yıldır bayramlarda kesilen şehir şebeke suyu vatandaşı isyan ettirdi. Bayramlarda artan nüfus yoğunluğunu bahane ederek şebeke suyunu etaplar halinde kesen İzmir Büyükşehir belediyesine vatandaşlar ve turistler tepki gösteriyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Haziran 2017 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çeşme'ye bayramlarda su yok

Türkiye'nin önemli turizm beldelerinden olan Çeşme'de vatandaşlar son 2 yıldır bayramlarda ve tatil aylarında kesilen şehir şebeke suyu nedeniyle belediyeye veryansın ediyor. Şehir şebeke suyunun dağıtımını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün (İZSU) 185 çağrı merkezini arayan vatandaşlar, aldıkları cevap karşılığında şaşkına dönüyor. Çağrı merkezini arayan vatandaşlar, "Bayram ve tatillerde iki katına çıkan nüfus yoğunluğu nedeniyle şebeke suyunda kesinti yapılıyor, yapacak bir şey yok" denildiğini öne sürüyor. Şehirde yabancı turistlerin de su kesintisinden şikayetçi olduğu ve bazılarının şehri terk ederek farklı yerlere gittiği ileri sürüldü.

İZSU ALINCA KESİNTİ BAŞLADI

İki yıl önceye kadar şehirde su kesintisi olmadığını söyleyen vatandaşlar, özel sektörün dağıtımını yaptığı şebeke suyunu 2 yıl önce İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'nün dağıtmaya başlamasıyla su kesintilerinin olmaya başladığını belirtti. Çeşmenin nüfusunun bayram ve tatillerde 2 yıl önce de aynı seviyede olduğuna vurgu yapan Çeşmeli vatandaşlar, "Son 2 yılda bayramlarda rezillik yaşıyoruz. 185 Çağrı Merkezi pompaların yetersiz olduğunu söylüyor. 2 yıl önce yeterli olan pompaları İZSU devralınca yetersiz su gelmeye başladı. Çeşme'de 2 yıldır su deposu sektörü çıktı. İş yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi bizi susuzluktan kurtarsın" diyerek veryansın etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber