İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Evladına can olmak için eridi

Böbrek hastası Deniz'i sağlığına babası kavuşturdu. Oğluna organ bağışlayabilmesi için kilo vermesi şart koşulan Nazım Tali, 18 kilo verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2017 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evladına can olmak için eridi

Denizli'de böbreğiyle oğlunu hayata bağlayan babanın nakil hikayesi, herkesi duygulandırdı. Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Deniz Cem Tali, geçen 12 Ocak'ta bir yakınının cenazesine katıldı. Burada gözlerindeki sarılıktan şüphelenen annesi ve aile üyeleri Deniz'i, doktora gitmesi için uyardı. Daha sonra hastaneye giden Deniz'e böbrek yetmezliği teşhisi konuldu ve nakil olması gerektiği söylendi.

Yapılan testlerde böbrek nakli için baba Nazım Tali'nin uygun görüldü. Fakat 123 kilogram babanın bu ameliyat için zayıflamasının şart olduğu belirtildi. Tali, yaklaşık 2 ay süresince doktoruna ve oğluna verdiği sözü tutarak ameliyat için 18 kilo verdi. Gerçekleştirilen ameliyatla babadan alınan böbrek oğluna nakledildi. Yaşadıkları süreci anlatan baba Tali "Böylesi bir konuda tereddüde düşmek olmaz, bana düşen görev kilo vermekti. Ben de hem kendime hem de aileme olan sorumluluk bilinciyle fazla kilolarımdan kurtuldum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber