İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Partilerin gündemi: OHAL, FETÖ ve iç tüzük

Ankara'da partiler arası bayramlaşma trafiği yaşandı. AK Parti'nin CHP'ye yaptığı ziyarette OHAL, CHP'nin Ak Parti ziyaretinde Yenikapı ruhu ve iç tüzük MHP'nin Ak Parti ziyaretinde ise FETÖ konuşuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2017 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Partilerin gündemi: OHAL, FETÖ ve iç tüzük

Ankara'da bugün, AK Parti, CHP, MHP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP ve Demokrat Parti heyetleri arasında bayramlaşma trafiği yaşandı. Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet ziyaret etti. CHP'lileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı.Toplumsal sorunların çözümünde en büyük rolün iktidar ve ana muhalefet partisine düştüğünü dile getiren Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılına yaklaşıldığını hatırlattı. Şahin, "15 Temmuz öncesi ve sonrasında etkinliklerle 15 Temmuz şehitlerimiz anılacak. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi konusunda toplumun duyarlılığı, dikkati o noktaya çekilecek. 15 Temmuz sonrasında yakalamış olduğumuz o güzel atmosferin, havanın, Yenikapı ruhunun yeniden dirilmesini ve ülkeye egemen olmasını diliyorum." diye konuştu. Şahin, ülkenin büyük bir saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak, OHAL'in bununla mücadele için öngörüldüğünü ve her ülkede ihtiyaç olduğu sürece kullanılmasının meşru ve demokratik bir hak olduğunu kaydetti. Şahin, bunun ne zaman sona ereceğine de Meclisin karar vereceğini hatırlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A GEÇMİŞ OLSUN

CHP Genel Sekreteri Sındır da sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün AK Parti teşkilatına en içten sevgi ve selamlarını ileterek başladı. Sındır, "Sayın Genel Başkanınıza geçmiş olsun dileğimizi de ifade etmek isterim" dedi.Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşe de eğdindi. Vatana ve devlete kast eden kim olursa karşısında milleti bulacağına işaret eden Sındır, "Sizler de bizler de bu milletin yasal siyasi partileri olarak mutlaka buna karşı bütün gücümüzle gereğini yaparız. 15 Temmuz'da da böyle oldu.15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle çıkartılmış olan OHAL durumundan da ülkemiz bir an evvel artık daha demokratik, özgür, yasama ve yürütmesiyle daha bağımsız ve özgür yargısıyla bir an evvel bu OHAL sürecinden de çıkarız" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Nurten Güngör ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik, Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. AK Partilileri CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ağırladı. "Genel başkanınızın geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." diyen Gök, bayramın Türkiye'ye esenlik ve huzur getirmesini temenni etti.AK Partili Alparslan, Zor bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin tarih boyunca bundan kaynaklanan pek çok sıkıntı yaşadığına dikkati çekti. Alparslan, Türkiye'nin, devlet olarak üzerine düşen konularda inisiyatif kullanmak suretiyle dünya barışına katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi. Levent Gök de "15 Temmuz darbe girişiminde hep beraber Meclis'te bombaların altında hayatımızı ortaya koyduk.Sabaha kadar da hep beraber göğsümüzü siper ettik.CHP olarak, biz olağanüstü halin ilan edilmesine bu nedenle sıcak bakmadık, halen de bakmıyoruz. Biz sorunlarımızı görüşerek çözebileceğimiz inancındayız. Dolayısıyla Türkiye'nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz'da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz" dedi.Gök, partisinin FETÖ konusunda iktidara samimi olarak tam destek verdiğini ve bunu sürdüreceğini ifade etti.

YÜRÜYÜŞ 8-9 TEMMUZ'DA BİTER

İç tüzük çalışmalarına değinen Levent Gök, TBMM iç tüzük değişikliğinin dikkatli ve özenli yapılmasını isteyerek, bütün partilerin muvafakati alınmadan değişiklik yapılmasının uygun olmayacağını ifade etti. Gök, CHP liderinin yürüyüşünün bu şekilde sürmesi halinde 8-9 Temmuz'da bitebileceğini de dile getirdi. Gök'ün ardından yeniden söz alan AK Parti Ankara Milletvekili Alparslan ise "Darbe girişiminin belki failleri ve buna eklemlenen, yurt içi ve yurt dışı farklı isimlerdeki terör örgütleriyle mücadele etme anlamında, belki alışılagelmiş önceki uygulamaların aksine, millete değil, devletin kendisine bir şekilde olağanüstü hal ilan etmek suretiyle, mücadelenin çok daha etkin ve daha hızlı bir şekilde yapılması konusunda bugüne kadar devam eden bir süreci beraber yaşıyoruz. Temennimiz, bu mücadelenin net bir şekilde nihayetlenmesi ve olağanüstü hali gerektirecek tedbirlere ihtiyaç duyulmaması ancak bu ihtiyacın varlığı olduğu sürece, bu konuda devletin ortaya koyacağı mücadelenin etkinliğinin sağlanabilmesi açısından da belki bir ihtiyaç olacaktır" dedi.

MHP'Lİ AYHAN: İÇ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE DESTEK VERECEĞİZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan başkanlığındaki heyet, AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti'de MHP'lileri, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet karşıladı. MHP'li Ayhan, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadelede kararlılık gösterdiğini, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine karşı çok güçlü bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Şahin, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele konusunda çok kararlı adımlar atıldığını söyledi. Referandumdan sonra yapılacak uyum yasaları ve iç tüzük değişikliğine destek vereceklerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiğini anımsatan Ayhan, "Bu, Başkanlık Divanında görüşüldü. Önümüzdeki dönem MYK'da da görüşülecek, önümüzdeki hafta içerisinde. Dolayısıyla bunun da bir çözüme kavuşturulması, çözüm bulunması lazım." değerlendirmesini yaptı. Ayhan, bu konularda MHP'nin katkı sağlamak için tekliflerini TBMM'ye getireceğini, Hükümetin getireceği teklifleri de destekleyeceğini ifade etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı nedeniyle MHP'yi ziyaret etti. MHP'ye bayram ziyaretinde bulunan AK Parti heyetini MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet karşıladı. Ziyarette gündem başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile mücadele oldu. AK Parti'li Gündoğdu, "Terör örgütlerine ve bunları kullananlara pabuç bırakmayacağız. İnşallah gelecek bayram, başta FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin kökünü kazımış oluruz" dedi. Türkiye'de 15 Temmuz öncesinde PKK terör örgütü olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra hem PKK hem de FETÖ ile karşı karşıya kalındığını belirten Mevlut Karakaya, terör örgütleri ile mücadelede devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber