Bakan Eroğlun'dan Afyonkarahisar'a yatırım müjdesi

Sandıklı Ekinhisar Kasabası taşkın koruma tesisinin ve Afyonkarahisar Dervişpaşa Mahallesine yapılacak 9 milyon lira yatırım bedelli 32 derslikli okulun müjdesini verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2017 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlun'dan Afyonkarahisar'a yatırım müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düşmanların haçlı zihniyetiyle planlar yaptığını belirterek, "Maalesef o planlara bazıları uyuyor. Kimisi bazı ülkeleri destekliyor, kimisi filanca terör örgütünü destekliyor. Neticede maksat 'böl, parçala ve yut' planıyla bölmek ve parçalamak." dedi.

Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığınca Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Türk milletinin omuzlarında tarihin en büyük mesuliyetinin olduğunu belirten Eroğlu, Fatih Sultan Mehmet döneminde yaşayanlardan daha fazla yükün omuzlarda taşındığını ifade etti.

Eroğlu, "Gönül dünyamızı görüyorsunuz, adeta ateşler içinde. Düşman haçlı zihniyetiyle planlar yapıyor. Maalesef o planlara bazıları uyuyor. Kimisi bazı ülkeleri destekliyor, kimisi filanca terör örgütünü destekliyor. Neticede maksat 'böl, parçala ve yut' planıyla bölmek ve parçalamak. Hakikaten Osmanlı'nın parçalanmasıyla çok acılar çekildi. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve hatta Afrika... Dolayısıyla Cenab-ı Allah'tan niyazımız şudur; Yarabbi bize feraset ver, şevk, heyecan ver. Bütün gönül dünyamıza yardım edecek dimdik, kale gibi Türkiye'yi, muhteşem bir şekilde hazırla. 21'inci asrın gerçekten yıldızı olarak büyük ve güçlü ülke olarak bizlere lütuf ver."

Eroğlu, Suriye, Irak ve Filistin'de yaşananlara üzüldüğünü dile getirerek, akan kanın bir an önce durmasını temenni ettiğini belirtti.

- "Tekrar atalarımızın ruhuyla büyük destanlar yazmaya çalışacağız"

Orta Doğu'da akan kanın sorumlusunun Batı olduğunu anlatan Eroğlu, "Batı oyun üstüne oyun oynuyor. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır." ifadesini kullandı.

Partililerden çok çalışmalarını isteyen Eroğlu, "Hepimiz ailemizden ve çevremizden başlayacağız çalışmaya. Bütün gönül coğrafyamızda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu millet yıllardır İslam'ın kolu, kılıcı oldu. Tekrar atalarımızın ruhuyla büyük destanlar yazmaya çalışacağız."

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün sonra tekrar AK Parti'ye döndüğüne işaret ederek, Erdoğan'ın ileriyi gören büyük bir lider olduğunu bildirdi. Erdoğan'ın liderliğiyle Türkiye'nin küresel bir güç olacağını aktaran Eroğlu, şunları söyledi:

"Çalışmak ve gayret etmek bizden, takdir Allah'tan. Bu millet bunu 15 Temmuz'da gösterdi. Allah'ın yardımı, dünya lideri Cumhurbaşkanımızın cesareti ve vatandaşlarımızın da gayretleriyle bu alçak oyun püskürtüldü. Bu tarihimizdeki en alçak oyunlardan birisiydi. Kurgu öyle hazırlanmış ki... Ama bu büyük sıkıntıyı Türkiye atlattı. Sizlerle gurur duyuyorum. Çıktınız meydanlara durdurdunuz. Dünyaya; 'Biz buradayız. Gelin, geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var' diyerek aslan gibi kükredik. 80 milyon vatan evladı bu vatanı korumak için hazırdır."

- Afyonkarahisar'a yatırım müjdesi

Eroğlu, 85 milyon lira maliyetli Akarçay Havzası kuzey atıksu toplama hattının, 24 milyonluk 5 beldeye içme suyu temini sağlayacak projenin, 6,5 milyon lira yatırım bedelli İscehisar Seydiler Kasabası taşkın koruma tesisinin, 5,5 milyon lira yatırım bedelli Sandıklı Ekinhisar Kasabası taşkın koruma tesisinin ve Afyonkarahisar Dervişpaşa Mahallesine yapılacak 9 milyon lira yatırım bedelli 32 derslikli okulun müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber