İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Liseliler üniversite deneyimi yaşadı

İstanbul, İzmir ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 10 ildeki 40 okuldan 100'ü aşkın lise öğrencisi, ODTÜ Bilim İletişimi Grubunca düzenlenen yaz kampına katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2017 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Liseliler üniversite deneyimi yaşadı

ODTÜ Bilim İletişimi Grubunca düzenlenen yaz kampında, 10 ildeki 40 okuldan 100'ü aşkın lise öğrencisi bir hafta boyunca üniversite deneyimi yaşadı.

ODTÜ'den yapılan açıklamaya göre, lise öğrencilerine yönelik ücretsiz düzenlenen yaz bilim kampına, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Muğla, Adana, Mersin ve Hatay'daki 40 devlet lisesinden 100'ü aşkın 11. sınıf öğrencisi katıldı.

Öğrenciler kampüste bir hafta boyunca üniversite deneyimi yaşadı. Sosyal ve fen bilimleri özelinde farklı programlara katılan öğrenciler, ODTÜ'lü öğretim üyelerince verilen nanoteknoloji, astronomi, yapay zeka, giyilebilir elektronik, girişimcilik, davranış psikolojisi gibi derslere girdi.

Öğrenciler, elektron mikroskobu, çikolata atölyesi, grafen, güneş enerjisi, davranış psikoloji laboratuvarlarında da bilim deneyimi yaşadı.

Farklı fakültelerdeki bölümleri ziyaret eden öğrencilere, gelecekte seçecekleri meslekleri tanıtan sunumlar yapıldı.

ODTÜ Tasarım Fabrikasında bir tam gün geçiren öğrenciler, disiplinler arası çalışmalar hakkında bilgi sahibi olurken, bir de tasarım projesi gerçekleştirdi.

Ders dışı zamanlarda oryantiring, quidditch, plaj voleybolu gibi sporları yapma fırsatı bulan öğrenciler, Eymir Gölü'nü ziyaret ederek burada gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kampı düzenleyen ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eren Kalay, başarılı lise öğrencilerinin, bilim kamplarına ücretsiz katılmalarına destek olmayı ve gelecekte seçecekleri meslekleri tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Lise öğrencileri, kamptan çok etkilendiklerini ve ODTÜ'deki bölümleri tercih etmeyi düşündüklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber