İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uludağ'ın pınarları Bursa'ya akacak

Bursa Büyükşehir Belediyesince Uludağ'dan gelen pınarların kent ekonomisine kazandırılması hedefiyle Kestel ilçesine bağlı Gözede mevkisinde mart ayında temeli atılan su şişeleme fabrikasında inşaatında sona gelindi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2017 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'ın pınarları Bursa'ya akacak

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile 19 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yatırımların bütçe ile gerçekleştirilebildiğini belirten Altepe, Bursa'nın bütçesini büyütmek, daha fazla yatırım yapmak için tüm gayretlerini gösterdiklerini aktardı.

Bursa'nın rantının artık kente aktığını ifade eden Altepe, şöyle devam etti:

"Belediye bütçemiz her yıl daha da büyüyor. Yapılan ilavelerle her yıl hedeflerimizi aşıyoruz. Bütçelerimizi büyük tutuyoruz, aynı zamanda büyük tutuğumuz bütçeleri sene sonu geldiğinde yine aşıyoruz. Geçtiğimiz yıl da 200 milyonun üzerinde bütçemizi aşmıştık. Kentin rantını artırma konusunda yaptığımız en önemli çalışma Bursa'nın suları. Bursa'nın, Uludağ'ın pınar suları Türkiye'nin her köşesinde hatta dış ülkelerde, gittiğimiz her yerde önümüze çıkan önemli bir değer, büyük bir katma değer. Bizler de Bursa'nın pınar sularını şimdiden sonra artık yüzlerce ton ve tonlarla değil gramlarla burada şişelerle birlikte perakende olarak üreterek çok daha iyi şekilde değerlendirme, dünya pazarlarında yer bulma ve Uludağ suyundan Bursa belediyesinin daha fazla kazanması ve daha fazla istifade etmesi için burada su fabrikamızı kuruyoruz."

- "Eylülde üretime geçecek"

Altepe, Uludağ'da boşta kalan tüm suları toplayacaklarını ve her geçen gün kapasitenin artacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Mart ayının sonunda temeli atılan tesisin 3 ayda kapalı alanları hemen hemen bitmek üzere. Toplam 19 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin bin 600 metrekaresi idari bölümden oluşuyor. Buraya kurulacak makineler, cihazlar, aparatlar ve sistemler yurt dışından gelmeye başladı. En modern su şişeleme tesisini kurmuş olacağız. Kurulan bu tesis inşallah ağustos ayında deneme çalışmalarına başlayacak, eylül ayında da üretime geçecek. Burada saniyede 60 litre su işlenecek. Bir vardiyada 40 tır su çıkabilecek. Yani 24 saat çalıştığında tam 120 tır su buradan çıkarak Bursa, Türkiye ve dünya pazarlarına gidecek. Bursa'nın sularının geliri artık Bursa'ya akacak. Uzun yıllar Bursa'da herkesin konuştuğu bir konuydu, onu da gerçekleştirmek bizlere nasip oluyor. Şimdiden Bursa'mıza hayırlı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber