İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Eroğlu: Dağlarda şanlı bayrağımız dalgalanıyor

Türkiye'nin bugün en modern teknolojilere sahip insansız hava araçları, güdümlü mermileri, atak helikopterleri olduğunu dile getiren Eroğlu, kamu kurumlarının da yolların açılması, mağaraların kapatılması gibi konularda terörle mücadeleye destek verdiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2017 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kanala giren çocuğun yüzme bilse bile kurtulması imkansız. İkaz ediyoruz ama maalesef giriyorlar. Bu maksatla bazı yerlerde kanalların etrafına havuzlar yaptık. İnşallah bu havuzların sayısını artıracağız." dedi.

Dinar ilçesinde Park Ala Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, Kato Dağı'nda devam eden operasyonlara yönelik soru üzerine, terör örgütünü bitirmeye kararlı olduklarını söyledi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bütün kurum ve kuruluşların mücadeleye devam edeceğini ifade eden Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, emniyet teşkilatının, jandarmanın ve köy korucularının can siperhane bir mücadele verdiğini belirtti.

Eroğlu, terörle mücadelenin etkin şekilde yürütüldüğünü ve büyük başarılar sağlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"PKK'nın bütün inlerine girildi. Ya teslim olacaklar ya da etkisiz hale getirilinceye kadar, başka çaresi yok. Teslim olanları da koruyoruz. En güzel şekilde teslim alıyoruz. Teröristlere şunu söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, devleti çok büyük bir devlettir. Onlar gibi binlerce terörist gelse hiçbir kıymeti yok. Onları etkisiz hale getiririz. Başkalarının gazına gelerek, ülkemizin, milletimizin unsurlarını mahvetmek için düşman devletlerin verdiği silahları kullanarak, böyle bir eyleme girişmesinler. Bir an önce teslim olsunlar. Yoksa bizim güçlerimiz onları tamamen etkisiz hale getirecek bir güçte ve kuvvettedir."

"ARTIK BÜTÜN DAĞLARDA ŞANLI BAYRAĞIMIZ DALGALANIYOR"

Türkiye'nin bugün en modern teknolojilere sahip insansız hava araçları, güdümlü mermileri, atak helikopterleri olduğunu dile getiren Eroğlu, kamu kurumlarının da yolların açılması, mağaraların kapatılması gibi konularda terörle mücadeleye destek verdiğini bildirdi.

Eroğlu, Devlet Su İşlerine ait (DSİ) araçların da Fırat Kalkanı Operasyonu başta olmak üzere birçok operasyonda, mağaralarda, dağlarda faaliyet gösterdiğini dile getirerek, "İnşallah teröristlere mağaraları, dağları dar edeceğiz. Artık bütün dağlarda şanlı bayrağımız dalgalanıyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Mücadeleye milletimiz tam destek veriyor. Burada karşılaştığım askerler var. 'Bizde bir an önce gidip orada hainlere karşı mücadele etmek için hazırız' diyorlar. Tatilde bile bir an önce gitmek istiyorlar. İşte bu millet böyle bir millet." diye konuştu.

"KANALA GİREN ÇOCUK YÜZME BİLSE BİLE KURTULMASI İMKANSIZ"

Başka bir gazetecinin havaların ısınmasıyla birlikte artan boğulma haberlerine ilişkin sorusu üzerine Eroğlu, bütün baraj ve kanalların etrafına uyarıcı tabelalar yerleştirdiklerini bildirdi.

Kanallarda büyük bir su akımı olduğunu, çocukların bunu bilmediğini anlatan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kanala giren çocuğun yüzme bilse bile kurtulması imkansız. İkaz ediyoruz ama maalesef giriyorlar. Bu maksatla bazı yerlerde kanalların etrafına havuzlar yaptık. İnşallah bu havuzların sayısını artıracağız. Kanallar çok tehlikelidir. Çocuklar hiçbir şekilde kanala girmesin. Baraj ve göletlerdeki su seviyesi yükselip alçalıyor. Oradaki kısımda ister istemez yumuşak zemin oluyor, bataklık oluyor. Dolayısıyla çocuk girdiği zaman çıkamıyor. Benim de çocukken başıma geldi. Babam küçükken, 'sen İnli köyüne git' dedi. Ben de yazın çok sıcak, 'Selevir Barajı'na gireyim' dedim. Girerken bir baktım zemin kayıyor. Yani kışın dolmuş, yazın çekilince orası çamur gibi olmuş. Farkettim hemen girmeden kendim kurtuldum. Bu yüzden tehlikeli yerlere çocuklar girmesin, tembih edilsin. Zaten pek çok şehirde yüzme havuzları yapıldı. Ayrıca talep ederlerse bazen dere kenarlarına da yüzme havuzu gibi birtakım tesisler yapabiliriz. Bunlara aman dikkat edilsin. Çünkü çok üzülüyoruz, çocuklar giriyor ve boğuluyor. Yüreğimiz dağlanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber