TBMM Yönetimi: Korumaları dışarıda bırakarak girin

TBMM yönetimi, özellikle genel kurul salonunun bulunduğu ana binadaki insan yoğunluğunu azaltmak için yeni tedbirleri devreye sokmaya hazırlanıyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 28 Haziran 2017 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Yönetimi: Korumaları dışarıda bırakarak girin

Yücel KAYAOĞLU

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında son yapılan Başkanlık Divanı toplantısında, milletvekillerinin danışmanları, ziyaretçileri ve bakan korumalarının ana binada oluşturduğu yoğunluk ele alındı. Kulislerde ziyaretçiler sebebiyle milletvekillerinin oturacak yer bulamadıklarına yönelik şikayet bir kere daha gündeme geldi. Ziyaretçi girişlerinin önlenmesi için ana binanın kapılarına turnike kurulması konuşuldu. Ancak bu konu karara bağlanamadı.

TEK KORUMA YETERLİ

Meclis'te bulunan bakanların korumalarına sayı sınırlaması getirilmesi de tartışıldı. Bu kapsamda, Meclis kampüsünün içinde bakanların birden fazla korumayla dolaşmasına gerek olmadığı görüşü ortaya çıktı. TBMM Başkanlığının, tüm bakanlara bir ikaz yazısı göndererek, 'korumaların, bakanlara sadece Meclis ana binasının önüne kadar eşlik etmesi, binaya girişlerinde bir korumanın yeterli olacağını' bildirecek.

Milletvekillerinin Meclis'e devamsızlığının önlenmesi için ise Başkanlık Divanında yeni tedbirler masaya yatırıldı. Mevcut uygulamaya göre, bir milletvekili Genel Kurul çalışmalarına katılmadığı ilişkin mazeretini geçmişe yönelik olarak bildirebiliyor. Uygulamaya konulacak yeni düzenlemeye göre, bir milletvekili hangi günlerde Meclis'e gelmeyecekse, bunu önceden TBMM Başkanlığına bildirecek. Milletvekillinin mazereti kabul edilmezse, Genel Kurul çalışmalarında yok sayılacak. TBMM yönetimi, alınan bu kararla ilgili "Bir milletvekili günlerce yasama faaliyetlerine katılmıyor. Sonra geçmişe dönük, 'seçim bölgemdeydim' veya 'Partim şuraya-buraya gönderdi' gibi gelir-geçer mazeret bildiriyor. Bu şekilde bir yasama faaliyeti olmaz. Meclis'e gelmiyorsa, mutlaka geçerli bir mazereti olacak" değerlendirmesi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber