İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocukluk hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi

Amasya'da yaşayan ev hanımı Müberra Gürel, çocukluğundan beri hayalini kurduğu butik pasta üretimi yapan işletmeye KOSGEB'den aldığı hibeyle kavuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2017 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocukluk hayalini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi

Cihan Okur

Amasya'da yaşayan Müberra Gürel, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibeyle, çocukluğundan beri hayalini süsleyen butik pasta üretimi yapan işletmenin patronu oldu.

Bir çocuk annesi 29 yaşındaki Gürel, evde yaptığı pastalar yakınları tarafından beğenilince, pasta üretimini yatırıma dönüştürmek ve çocukluk hayalini gerçekleştirmek için iş yeri açmaya karar verdi.

Girişimcilik kursuna katıldıktan sonra belge alan Müberra Gürel, KOSGEB'e başvurarak 50 bin lira hibe almaya hak kazandı.

Hibe krediyle butik pasta üreten işletme açan Gürel, tasarımını yaptığı ve ürettiği pastaları müşterilerinin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Müberra Gürel, Bahçeleriçi Mahallesi'nde bulunan iş yerinde sipariş üzerine nişan, düğün, doğum günü gibi özel zamanlar için pasta üretiyor.

İşletme açma konusunda en büyük desteği eşinden aldığını ve eşini de yanında çalıştırdığını anlatan Gürel, "Evet hayalimde her zaman böyle bir işletme açmak var ancak cesaretim yoktu. Eşimin desteği ve misafirlerimin pastalarımı beğenmesi beni cesaretlendirdi. Dükkanıma gelen kişiler 'böyle bir işletme benim de hayalimdi' diyor, herkesin hayal ettiği bir işi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.

Müşterilerin gıda üretimi yapan işletmeler arasında kadın işletmecileri daha çok tercih ettiğini vurgulayan Müberra Gürel, "Bir iş yeri kurma hayali olan ev kadınları mutlaka cesaretli olsun ve KOSGEB'den destek alsın. Devletimiz kadın girişimcilere çok güzel imkanlar sunuyor, birazcık cesaretle yola çıkmalarını istiyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber