1 saatte tamir yapacak otomobil servisleri geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mart 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche'nin satışını yapan Doğuş Otomotiv, 2007 yılında 'Otofix Ekspres Servis' adında yeni bir markayı hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Şirket, 1 saat içinde hızlı tamir yapabilen 120 istasyon kuracak. İlk etapta İstanbul'da 9 adet Otofix istasyonu faaliyete geçecek. Şirketin üst yöneticisi Aclan Acar, proje için yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi. Acar, "Otofix Ekspres Servis, araç sahiplerine kısa süreli, karmaşık ve pahalı olmayan otomobil servis hizmetlerini kurumsal organizasyon yapısı kapsamında verebilen; hızlı, güvenilir ve hesaplı hizmeti hedefleyen bir servis markasıdır." dedi.

Bir diğer yeniliklerinin de Maslak'ta faaliyete geçecek olan 'OtoMotion İstanbul' olduğuna dikkat çeken Acar, "Bir otomotiv yaşam merkezi olarak tanımlayabiliriz. 'Açık ve Şeffaf Otomobil Tamir Merkezleri' olacak. Hijyenik, sağlıklı ve herkes tarafından izlenebilecek bir tamir merkezi kuruyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir pazarlama deneyimi olacak." diye konuştu. Düzenlediği basın toplantısında şirketin 2006 sonu itibarıyla net dönem kârının yüzde 80 azalışla 21,99 milyon YTL'ye düştüğünü açıklayan Acar, mayıs 2006'da piyasalarda yaşanan dalgalanmanın ardından pazarın yavaşlamasıyla stokların oluştuğunu ve fiyat artışı yapamadıklarını vurguladı. Pazarda geçen seneki yüzde 15'lik daralmaya karşılık paylarını yüzde 11'den 12'ye çıkardıklarına dikkat çekerken, 2007 için yine yüzde 12 pazar payı hedeflediklerini söyledi. Pazar payını korumayı hedefleyen şirket, 2006'da 1,77 milyar dolar olan cirosunun bu sene sonunda 1,79 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

Otomotiv pazarının 2007'de yüzde 5 daralacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Acar, "Bu yıl 74 bin adet araç satmayı hedefliyoruz. 2007 yılı, 2006'ya benzer bir yıl olacak gibi gözüküyor. Ciddi bir türbülans beklemiyoruz." diye konuştu. Acar, Alman Krone firması ile ortaklaşa kuracakları treyler fabrikasını İzmir'de inşa etmeye karar verdiklerini de bildirdi. Fabrika 8 bin adet treyler üretme kapasitesine sahip olacak ve bunun 7 bin adedi ihraç edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber