İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Savcı, 260 FETÖ'cüyü 15 Temmuz öncesi belirlemiş

Geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ'cü darbe girişiminden önce İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 260 FETÖ'cü isme ulaşıldığı ortaya çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı, 260 FETÖ'cüyü 15 Temmuz öncesi belirlemiş

15 Temmuz darbe girişimi öncesi İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun koordinesinde İzmir KOM tarafından yürütülen ve "tutuklamalar korkusuyla" darbe girişiminin erkene alınmasında etkili olduğu değerlendirilen soruşturmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 260 FETÖ'cü isme ulaşıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında TSK'daki FETÖ yapılanması ile ilgili Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne 78 müzekkere gönderildi ve özellikle kozmik bilgilerin bulunduğu birimlerden sorumlu kişilerin ismine ulaşılmak istendi. Ancak Genelkurmay Adli Müşavirliği, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na cevap vermedi.

Gazete Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın ulaştığı bilgilere göre Savcı Bato, Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne gönderdiği 78 müzekkereye cevap verilmemesi üzerine İzmir İstihbarat ve KOM Şube müdürlüklerinin yaptığı çalışmaların yanı sıra, gizli tanık ifadeleri ile TSK'daki 260 FETÖ'cünün ismine ulaştı. 260 kişinin arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski yaveri Ali Yazıcı'nın da bulunduğu ortaya çıktı.

Yapılan çalışmalar sonrası Başsavcıvekili Bato, polisten FETÖ'cü olduğu belirlenen 260 kişinin en son çalıştığı yerler ile ilgili yer tespiti ve 16 Temmuz sabahı için operasyon planlaması yapılmasını istedi. Bunun üzerine polis, Genelkurmay Personel Başkanlığı'ndan bu kişilerin çalıştığı yerlerle ilgili bilgi istedi.

'YURTDIŞINDA GÖREVLİ'

Gelen bilgide, Yazıcı'nın 2008- 2010 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Karargah), 2010-2012 yılları arasında Hakkari Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanlığı, 2012-2015 yılları arasında ise Genelkurmay Başkanlığı Merkez Daire Başkanlığı Bütçe ve Mali Şube Müdürlüğü'nde (Yurtdışı) görevli olduğu belirtildi. Ali Yazıcı'nın Cumhurbaşkanı yaveri olduğu ise bildirilmedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber