İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rus gazetesi Erdoğan'ın olmayan röportajını yayınladı

Rusya'da yayın yapan İzvestiya gazetesi büyük bir habercilik skandalına imza attı. Gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan röportajının yalan olduğu anlaşıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Rus haber ajansı Suputnik'in de dünyaya duyurduğu söyleşi için "Böyle bir röportaj yapılmadı" bilgisini paylaştı

Haber Giriş : 29 Haziran 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus gazetesi Erdoğan'ın olmayan röportajını yayınladı

Rus haber ajansı Suputnik, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzvestiya gazetesine verdiği röportajı abonelerine servis etti. Haberde Erdoğan'ın Harran'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret ettikten sonra İzvestiya gazetesinin muhabirine konuştuğu belirtildi.

Habere göre Erdoğan Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini belirterek 'en ufak bir tehdit karşısında bile' yeni bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olunduğunu ifade etti. Haberde Erdoğan'ın "Münbiç ve Rakka'yı da kontrol altına alabiliriz" dediği ileri sürülerek bu açıklamaların Washington ve Moskova'da endişe yarattığı yorumu yapıldı.

Ancak İzvestiya gazetesinin yayınladığı Suputnik'in dünyaya duyurduğu röportajın 'yalan' olduğu anlaşıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları "Sayın Erdoğan, hiçbir şekilde Rus gazetesi İzvestiya'ya röportaj vermedi" bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıkmalarda, terör örgütü PYD'nin Türkiye için tehdit olduğunu, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun genişletilebileceği mesajını vermişti. Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" çıkışı uzun süre gündemden düşmemişti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber