WhatsApp'tan darbe bildirisi

FETÖ'cü İslamabad Kara Ataşesi'nin, darbeyi Pakistan Genelkurmayı'na WhatsApp'tan İngilizce olarak bildirdiği ortaya çıktı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
WhatsApp'tan darbe bildirisi

EBRU KARATOSUN

FETÖ'cü ataşelerin 15 Temmuz gecesi yaptığı ihanetler ortaya çıkmaya devam ediyor. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe, İslamabad kara ataşesi olan eski Kurmay Albay Ahsen Süren hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. İddianamede, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğünde görevli eski Binbaşı Ahmet Yıldız'ın WhatsApp'tan şüpheli Süren'e "TSK'nın yönetime el koyduğunu derhal tüm Pakistan yetkililerine duyurun" şeklinde mesaj gönderdiği belirtildi. Bunun üzerine Süren'in Pakistan Genelkurmay Karargahı'nda protokol subayı olarak görev yapan Yarbay Numan Kayani'ye saat 01.53'te WhatsApp'tan İngilizce olarak "Genelkurmay TSK'nın yönetime el koyduğunu bildirmemizi istedi" şeklinde mesaj yazdığı kaydedildi.

MAKAMI BOŞALTIN!

Güvenlik Ataşesi Yılmaz Torun'un tanık olarak alınan ifadesinde, 15 Temmuz gecesi büyükelçilikte yaşananlara ilişkin dikkat çeken beyanları yer aldı. Darbe girişimini öğrenir öğrenmez komiser İsmail Şahin ve Muhammed Arıcı ile güvenlik ofisinde bir araya geldiklerini belirten Torun, şunları kaydetti:

"Elçilik içerisinde bulunan misafirhaneye gittik. Burada Askeri Ataşe Ahsen Süren ve Dışişleri Bakanlığı'ndan iki geçici görevli vardı. Askeri darbe girişimi olduğu için Süren'e sorular yönelterek kendisinden bilgi almaya çalıştık. Süren, bize bu durumun normal bir süreç olduğunu, Anayasanın ilgili maddesince Silahlı Kuvvetlerin yetkisi olduğunu, şu an bu yetkiyi kullandığını ifade etti. Kendisine mesaj atıldığını, bu mesajda darbe yapıldığını, kolluk yetkisinin kendisine geçtiğini, sabah gelip büyükelçilik makamını devralacağını söyledi."

"BİZE DE VAZİFELER DÜŞER..."

Yine tanık olarak ifadesi alınan Murat İkiz de 15 Temmuz gecesi evde olduğunu, Türkiye'deki gelişmeleri televizyondan izlediğini söyledi. İlerleyen saatlerde Süren'in kendisini aradığını söyleyen İkiz, aralarında geçen telefon konuşmasını şöyle anlattı:

"Süren, 'Türkiye'de darbe oldu. Ben 80 döneminden biliyorum, bu gibi durumlarda bize de vazifeler düşer. Mesaide değilim, bana WhatsApp üzerinden bildirildi. Bütün Pakistan makamlarına durumu bildirmemiz isteniyor' dedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber