İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Uyuşturucu ile mücadelede denetimli serbestlik caydırıcılığı arttırdı

Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Bozdağ denetimli serbestlik uygulamasının uyuşturucuyla mücadelede önemli bir rol oynadığını aktardı, "Soruşturma aşamasında savcının kamu davasının açılmasının ertelenmesiyle birlikte tedavi ve denetimli serbestlik kararı verebiliyor. Böylelikle tedavi süresi bir an evvel başlıyor. Şüphelinin yeniden uyuşturucu kullanması ve belirlenen yükümlülüklere uymaması halinde şüpheli hakkında dava açılıyor" ifadelerini kullandı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucu ile mücadelede denetimli serbestlik caydırıcılığı arttırdı

Ebru Karatosun

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son zamanlarda uyuşturucu kullanan gençlerin görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından vatandaşa bu kişilerin 'ihbar' edilmesi konusunda uyarıda bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Bakan Bozdağ, uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatarak, son 2 yılda cezaların artırıldığını söyledi. Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: Kim uyuşturucu kullanıyorsa, çocuklarının uyuşturucu kullanmasını görüyor ve tedbir almıyorsa, hangi okulda, mahallede uyuşturucu satanları insanlar görüyor, bunları kolluk güçlerine ihbar etmiyorsa bilsin ki dağa giden bir kurşuna o da destek veriyor demektir. İhbar etmeyen kişiler büyük bir suçun işlenmesine katkı veriyor demektir. Bütün vatandaşlarımızı mahallelerinde, sokaklarında, caddelerinde nerede olursa olsun uyuşturucu satan bugünümüzü ve geleceğimizi karartan bu hainleri, kolluk güçlerine, cumhuriyet savcılarına ve yetkililere şikayet etmeye ihbar etmeye davet ediyorum.

Bozdağ uyuşturucu suçunda ceza infaz kurumunda kalan hükümlülerle ilgili yıllara göre rakamlarını da açıkladı. İşte o rakamlar: 2012'de 13 bin 492, 2013'de 16 bin 480, 2014'de 20 bin 63, 2015'de ise 24 bin 615 kişi.

Denetimli serbestlik caydırıcılığı arttırdı

Denetimli serbestlik uygulamasının uyuşturucuyla mücadelede önemli bir rol oynadığını aktaran Adalet Bakanı Bozdağ "Soruşturma aşamasında savcının kamu davasının açılmasının ertelenmesiyle birlikte tedavi ve denetimli serbestlik kararı verebiliyor. Böylelikle tedavi süresi bir an evvel başlıyor. Şüphelinin yeniden uyuşturucu kullanması ve belirlenen yükümlülüklere uymaması halinde şüpheli hakkında dava açılıyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber