İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS savcısı Sakınan'ın kredisini FETÖ ödemiş

KPSS sınavlarında çalınan sorularla ilgili FETÖ'yü soruşturan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Şakınan'ın FETÖ tarafından kredi taksitlerinin ödendiği belirlendi. 'Himmet' toplayan bir FETÖ'cünün, Başsavcı Vekili Şakınan'ın Bank Asya'dan çektiği krediyi taksitle kapattığı ortaya çıktı.

Haber Giriş : 29 Haziran 2017 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS savcısı Sakınan'ın kredisini FETÖ ödemiş

Kamil Elibol/Sözcü Gazetesi

15 Temmuz'dan sonra Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'ndan ihraç edilen ve FETÖ üyeliğinden tutuklanan dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamede önemli tespitler yer aldı. Sakınanın 2010'daki KPSS Eğitim Bilimleri Testinde 100 net yapan ve eşi S.D. ile birlikte haklarında işlem yapılan 3 bin 227 şüpheli arasında bulunan Haşan D.'yle arasındaki "ticari" ilişki belgelendi. Şakınan'ın soruşturma döneminde 449 kez görüşme yaptığı KPSS şüphelisi Hakan D.'nin sahibi olduğu Halka Limited şirketine özel aracını 4 Ekim 201 l'de 16. Noterlik'ten 47 bin TL'ye sattığı tespit edildi.

YOĞUN TELEFON İRTİBATI

İddianamede, HTS kayıtlarından Sakınan ve Haşan D.'nin geçmişe dönük telefon trafiği çıkartıldı. Emniyet KOM Dairesi'nin analiz raporunda, her ikisinin de haklarında FETÖ/PDY soruşturması yapılan; Nuri Y., Mehmet A., Ekrem D., Ay- şin A., Zeki G., Ömer B., Fatih Ak., Bülent K. ve Kemal S. ile yoğun ortak irtibatları olduğu belirtildi.

Şakınan'ın KPSS soruşturmasının en önemli delili sayılan smav soru ve cevap kağıtlarının imhası için ÖSYM Başkanhğı'na müzekkere yazdığı 1 Mart 2012'den 5 gün önce FETÖ'nün "İç Anadolu İmamı" Cemal K. ile 114 saniyelik bir görüşme yaptığı saptandı. MASAK tarafından düzenlenen 'Mali Analiz' raporları ise Şakınan'ın FETÖ'cüler ile parasal ilişkisini de ortaya koydu. Sakman'm Kabil G. adlı kişiyle parasal ilişkisinin olduğu, bu kişinin savcının Bank Asya Balgat Şubesi'nden çektiği 200 bin liralık kredisinin 4 taksitini ödediği anlaşıldı. İddianamede Kabil G.'nin pos makinesi ile "himmet" toplama faaliyetlerinde bulunduğuna ilişkin tespitlerin olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

"MASAK raporuna göre Sakınan'ın FETÖ/PDY kapsamında haklarında işlem yapılan Akgül şirketi ortakları olan Rahmi B., Hakkı A. ve Ömer A. adlı şahısların sahibi olduğu şirketler veya bunlarla bağlantılı şirketlerle aralarında para hareketlerinin bulunması Haşan D. ile mal ve hizmet satım ilişkisine girmesi birlikte değerlendirildiğinde FETÖ ile yürütmüş olduğu soruşturmada dosya kapsamı dışında tutmaya çalışarak soruşturmayla ilgili herhangi bir işlem yapmayarak FETÖ'yü koruduğu ve kayırdığı, terör örgütünün üyesi olarak yer almak suretiyle hareket ettiği anlaşılmıştır."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber