Kaçak yollarla getirilen 'doğum kontrolü aracı' hakkında iddianame

İran'dan yurda kaçak yollarla doğum kontrol aracı olan spiral getirdiği iddia edilen kişi hakkında, 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçak yollarla getirilen 'doğum kontrolü aracı' hakkında iddianame

- İran'dan yurda kaçak doğum kontrol aracı spiral getirdiği iddia edilen kişi hakkında, ''kaçakçılık'' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli M.V'nin 28 Nisan 2017'de yurtdışından havayolu ile ülkeye giriş yaptığı, daha sonra şüphelinin gümrüklü salon içerisinde bulunan ''gümrüğe tabi eşyam yoktur'' anlamındaki yeşil hattı geçtiği kaydedildi.

M.V'nin valizinde arama yapıldığına işaret edilen iddianamede, valizde suça konu 420 adet spiral cinsi kaçak eşya ele geçirildiği, bu eşyaların değerinin 42 bin lira olduğu, şüphelinin eşyaları gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın Türkiye'ye ithal ederek, kaçakçılık suçunu işlediğinin anlaşıldığı bildirildi.

Şüpheli M.V'nin ifadesinde inşaat işi yaptığını, Türkiye'ye 6. gelişi olduğunu ve turist olarak ülkeye giriş yaptığını anlattığı belirtilen iddianamede, şüphelinin bahsi geçen eşyaların kendisinin olmadığını, arkadaşının Türkiye'ye götürmesi için kendisine verdiğini, herhangi bir ücret ödemediğini ve bu eşyaları kendisini karşılayacak olan arkadaşlarına vereceğini beyan ettiği aktarıldı. İddianamede, M.V'nin eşyaların gümrüğe beyan edilmesi gerektiğini bilmediğini, daha önce de böyle bir eşya getirmediğini ifade ettiği bilgisi verildi.

Şüpheli M.V. hakkında ''kaçakçılık'' suçundan 1 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamenin gönderildiği Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesince kabulü durumunda, davanın görülmesine ilerleyen günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber