'Mutlu şehir' Sinop'ta turizm mutluluğu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'ta, Ramazan Bayramı tatili döneminde yaşanan hareketlilik sektör temsilcilerini memnun etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mutlu şehir' Sinop'ta turizm mutluluğu

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop, bayram tatili sürecince çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Tatil sürecinde 53 bin aracın giriş yaptığı, 200 bine yakın kişinin ziyaret ettiği kentte ortaya çıkan bu tablo, turizm sektörü temsilcilerini de mutlu etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'un son yıllarda ziyaretçi sayısıyla bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bayram tatili süresinin kısa olmasına ve havaların geç ısınmasına rağmen yine de çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Göz, Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi ile Erfelek Tatlıca Şelaleleri'nin en çok ziyaret edilen turizm merkezleri arasında bulunduğunu kaydetti.

Tatilde kentteki müzeleri biletli olarak 10 bin kişinin ziyaret ettiğine dikkati çeken Göz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konaklama tesislerimizde yer yer boşluklar kalsa dahi özellikle günübirlik ziyaretçiler kentte önemli hareketlilik yaşanmasını sağladı. Karadeniz'de bol güneş ve sıcak hava bulmak biraz zor. O sebeple havaların geç ısınması ziyaretçi sayımızı biraz düşürdü ama gelecek bayramda bu rakamların üzerine çıkacağımızı tahmin ediyorum. Sinop kabuğunu kırmaya devam ediyor."

- "Konforlu turizm tesisleri yapmalıyız"

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya da kentte yaşanan turizm hareketliliğinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Özellikle denize yakın işletmelerde tatil boyunca yoğunluk yaşandığına işaret eden Kaya, şunları söyledi:

"Genel anlamda güzel bir bayram tatili geçirdik diyebilirim. Bayram tatili bitmesine rağmen yaz dönemi olduğu için yoğunluk devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi Sinop doğal güzellikleri sayesinde insanların dikkatini ve beğenisini çekiyor. Artık konforlu turizm tesisleri yapmalıyız. Çünkü gelecek yıllarda Sinop ziyaretçi sayısını artırmaya devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber