İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'AK Parti Ağustos yada Eylül'de kampa girebilir'

Muhtemelen MKYK'de kamp konusunun da gündeme geleceğini ifade eden Ünal, "Yılda iki defa AK Parti olarak istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Önümüzdeki ağustos-eylül gibi kamp düşünülüyor. Bu konuda bir yer ve tarih henüz netleştirilmedi." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'AK Parti Ağustos yada Eylül'de kampa girebilir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Muhalefet ederken, sorumlu bir siyaset anlayışı yürütmeyi gerektiren bir durum varken CHP tam tersine terör saldırılarının sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorun alanlarını kanatmaya çalışıyor. Bunun üzerinden bir sokak hareketi başlatmaya çalışıyor." dedi.

Ünal, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüş sırasında yaşanan yola gübre dökülmesi, güzergahta mermi bulunması gibi olaylara ilişkin soru üzerine Ünal, bunların kabul edilebilir olmadığını belirtti. Ünal. "Bunlar sabotaj kokan şeyler." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin 2013 yılından sonraki siyasal söylemleri ve pozisyonları analiz edildiğinde ortaya başka bir fotoğraf çıktığını savunan Ünal, "Gezi'de nasıl mesele ağaç değildi ise 17-25 Aralık'ta nasıl mesele hukuk değildi ise bugün de asıl mesele adalet değil. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü hak arayışı, 15 Temmuz mağdurlarına, şehit ve gazilerine, millete yönelik değil. Bunu doğru koyalım." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, 15 Temmuz'da milletin sergilediği kahramanlığı itibarsızlaştırma çabası içinde olduğunu vurgulayan Ünal, 15 Temmuz anma törenlerine doğru giderken bu süreci perdeleyecek söylemlerde bulunulmasını eleştirdi.

"Kılıçdaroğlu, CHP sözcülerinin ifade ettiği gibi adaletin sözcüsü değil olsa olsa Türkiye karşıtı uluslararası lobilerin sözcüsü olabilir." diyen Ünal, CHP Genel Başkanının, Türkiye karşıtı, Erdoğan karşıtı bütün uluslararası odakların Türkiye içindeki taşıyıcısı gibi davrandığını dile getirdi.

MİT tırları davasıyla ilgili hukuk yollarının açık olduğuna işaret eden Ünal, bütün hukuki yollar açıkken CHP'nin başka yollara başvurmasını manidar bulduğunu söyledi.

Ünal, Kılıçdaroğlu'nun adaleti milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de araması gerektiğini, milletin rahatsız olduğu bir anayasa maddesi veya yasa varsa bununla ilgili çalışmaların yapılacağı yerin belli olduğunu belirtti.

"Mevcut seçilmiş meşru hükümet, hukuka, anayasaya aykırı bir şey mi yapmış? Bizden şunu mu istiyorlar: Biz yargıya müdahil olup Berberoğlu'nun davasında yargının nasıl tutum ve tavır almasını mı belirleyeceğiz?" diye konuşan Ünal, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki bağımsız ve tarafsız mahkemelerin ortaya koyduğu tavır nedeniyle bir siyasi partinin suçlanması da ayrı bir trajediyi ortaya koyuyor. Geriye doğru baktığımda, maalesef bu sözde adalet arayışının kim için yapıldığı konusunda bir netlik yok. Muhalefet ederken, sorumlu bir siyaset anlayışı yürütmeyi gerektiren bir durum varken CHP tam tersine terör saldırılarının sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorun alanlarını kanatmaya çalışıyor. Bunun üzerinden bir sokak hareketi başlatmaya çalışıyor."

Mahir Ünal, "Sokak hareketi başlatılmaya çalışılıyor dediniz. Yürüyüşe ilişkin protestolar oluyor, sayı arttıkça ve İstanbul'a yaklaşıldıkça bir tehlike görüyor musunuz?" sorusu üzerine, herhangi bir provokasyonun olmaması için her türlü güvenlik önleminin ilgili makamlarca alındığını aktardı.

"KAMP AĞUSTOS- EYLÜLDE OLABİLİR"

Ünal, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacağını bildirdi.

Muhtemelen MKYK'de kamp konusunun da gündeme geleceğini ifade eden Ünal, "Yılda iki defa AK Parti olarak istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Önümüzdeki ağustos-eylül gibi kamp düşünülüyor. Bu konuda bir yer ve tarih henüz netleştirilmedi." dedi.

Ünal, 1 Temmuz Cumartesi günü AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının da yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber