TÜBA enerji teknolojisi çalıştayları yapacak

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Enerji Çalışma Grubunca, 6-7 Temmuz'da Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) "Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli" ile "Güneş Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli" gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2017 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBA enerji teknolojisi çalıştayları yapacak

Acar, yazılı açıklamasında, temiz kömür ve güneş enerjisi teknolojileri alanında gerçekleştirilecek çalıştaylarla bu konulara ilişkin problemleri belirlemeyi, çözüm önerileri oluşturmayı ve ortaya çıkan sonuçları raporlamayı hedeflediklerini belirtti.

Güneş enerjisinin tamamen çevre dostu olduğuna işaret eden Acar, "Güneş enerjisinden fotovoltaik paneller kullanılarak, her alanda ve her sektörde, enerji ihtiyacının olduğu her yerde, elektrik üretiminden konutlarda sıcak su ihtiyacının karşılanmasına kadar birçok uygulamada yararlanılabiliyor." ifadesini kullandı.

Acar, temiz kömür teknolojisinin, bu madenin olası emisyonlarının azaltılarak verimini artıracak şekilde hazırlanması, işlenmesi, yakılması, özellikle karbondioksit emisyonlarının tutulması ve depolanması basamaklarını içerdiğini kaydetti.

Geleneksel kömür yakma teknolojileri ve yüksek karbondioksit emisyonlarıyla düşük verim elde edildiğine dikkati çeken Acar, temiz kömür teknolojileri sayesinde ise düşük emisyonla yüksek verim sağlandığını vurguladı.

TÜBA Asli Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer'in yürütücülüğünü yaptığı, TÜBA Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen çalıştayda, ilgili paydaşların katılımıyla güneş ve temiz kömür enerjisi konuları bütün boyutlarıyla ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber