Bakan Akdağ parkinson hastasına umut oldu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlığına kavuşması için "beyin pili" takılması gereken parkinson hastası Yaşar Cantemur'a umut oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2017 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Akdağ parkinson hastasına umut oldu

Akdağ'ın talimatıyla, pazartesi günü iş yerinden aldırılarak, devlet hastanesinde her türlü tetkiki ve muayenesi yaptırılacak Cantemur'a, ameliyat tüm müdahalelerin devlet güvencesi altında yaptırılacağı bilgisi verildi.

Parkinson tanısı konulduktan sonra engellilik oranı her geçen gün artan, el, kol, ayak kontrolünü sağlamakta zorlandığı için işinden olan Cantemur, "beyin pili" takılabilmesi için gereken yaklaşık 68 bin lirayı biriktirebilmek için günde yaklaşık 17 saat çalışıyordu.

AA'nın durumunu gündeme getirdiği Cantemur, dün gelen telefonla geleceği için umutlandı.

Evli, iki çocuk babası Cantemur, kendisine bilinmeyen bir numaradan telefon geldiğini belirterek, "Anadolu Ajans'nın yaptığı haberin ardından bir televizyon kanalından da çekim yapmak için gelmişlerdi. O sırada telefonum çaldı. Açtığımda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla aradıklarını söylediler. Arayan Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Hasan Aydınlık'tı. Hastalığım hakkında bilgi aldı ve her zaman yanımda olacaklarını söyledi. Bakan Akdağ'ın talimatıyla, pazartesi günü beni aldıracaklarını ve hastaneye götürerek, tüm tetkiklerimin yaptırılacağını, tekrar muayene edileceğimi ve en kısa sürede gerekli olan tüm müdahalenin yapılacağını ilettiler. Bu haber, benim yaşama sevincim oldu." diye konuştu.

Cantemur, yarınlar için umutlu olduğunu vurgulayarak, duygularını şöyle ifade etti:

"Öylesine şaşkın ve öylesine mutluyum ki çocuklarımın elini tutabilmek hayalim yerine gelecek. Artık, sokakta sendeleyerek yürüdüğümde kimse bana alkollü muamelesi yapmayacak, kimse yüzüme tükürmeyecek. Her zaman dik durdum, şükrettim. Bugün de devletim yanımda, binlerce kez hamd olsun. Öncelikle Sayın Bakanım Akdağ'a minnetlerimi sunarım. İyileştikten sonra, sözüm sözdür, ömrüm boyunca bu topraklara vefa borcumu ödemek için çalışacağım. Allah, devletimizden, milletimizden razı olsun."

Sesinin duyurmada AA'nın gücüne işaret eden Cantemur, "Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum. Benim ne hissettiğimi anlayabilmek ve doğru aktarabilmek için çalıştılar." diye konuştu.

Cantemur, iyileştikten sonra kendisinin sesini duyan, yardım ve desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanı Akdağ'ı görebilmeyi ve teşekkürlerini bizzat sunabilmeyi istediğini dile getirdi.

- Tek dileği çocuklarıyla el ele yürümek

Uzun yıllar bazı televizyon kanallarının dış yapım bölümünde çalışan ancak rahatsızlığı yüzünden mesleğinden olan Cantemur'a Parkinson teşhisi 32 yaşındayken konuldu. Biri kız, biri erkek iki çocuk sahibi 39 yaşındaki Cantemur'un sağlığına kavuşması için beynine pil takılması gerekiyordu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından sağlanan iş imkanıyla bekçilik yapmaya başlayan Cantemur, ameliyatı için gerekli 68 bin lirayı karşılayabilmek için bekçilik dışında işportacılık yapıp mendil de satıyor, günde yaklaşık 17 saat çalışıyordu.

AA'nın haberiyle gündeme gelen Cantemur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan destek beklediğini, tek dileğinin elleri titrediği için tutamadığı çocuklarıyla birlikte el ele yürümek olduğunu anlatmıştı.

Yeşim Sert Karaaslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber