İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar için, hamilelere yönelik neden genelge çıkarmadı

Bu hafta, Pazartesi ve Salı günü itibariyle, aşırı sıcaklar yaşanacaktır. Sağlık Bakanlığının geçmiş yılların aksine, kamu kurumlarının hamile ve engelli personeline izin verebileceği yönünde Genelge çıkarmaması nedeniyle, idari tedbir alınmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2017 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar için, hamilelere yönelik neden genelge çıkarmadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre Ankara yarın 40 dereceyi görecektir. Başkentin yanı sıra bir çok ilde de 40 dereceyi aşan sıcaklıklar yaşanacaktır.

Geçmiş yıllardaki uygulamalarda Sağlık Bakanlığı hamileler ve engelliler için, kamu kurumlarının idari izin verebileceği yönünde karar alınmakta, il valilileri de bu karara göre idari izin kararı almaktaydı.

Ancak, aşırı sıcakların yaşanacağının geçen hafta gündeme gelmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı, hiçbir karar alamamış, Genelge yayımlamamıştır.

Bazı il Valilikleri personelden talep gelmesine rağmen, ortada bir sağlıktan sorumlu Bakanlığının bir kararı olmaması nedeniyle tedbir alamamaktadır.

Sağlık Bakanlığının 40 veya 45 derece sıcaklığın hamilelere zararlı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapması uygun olacaktır.

Daha önce 2000 ve 2007 yıllarında yaşanan aşırı sıcaklıklarla ilgili olara, Memurlar.net'te yayımlanan haber için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber