Kişiye özel şartlar içeren 113 kişilik üniversite ilanı

Fırat Üniversitesinin yayımladığı 113 kişilik personel alımındaki şartların tümü kişiye özel niteliktedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2017 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kişiye özel şartlar içeren 113 kişilik üniversite ilanı

Üniversite, belediye veya diğer kamu kurumlarının ilanlarında, genelde bir veya iki kadro için kişiye özel nitelik yer alırdı.

Ancak Fırat Üniversitesinin 113 kişilik personel alım ilanının tümü, kişiye özeldir. İlan, üniversitede çalışan taşeron personele kadro vermek için çıkarılmış görünmektedir.

İŞTE KİŞİYE ÖZEL İLANDAN BAZI TESPİTLER

- Anestezi teknikeri alınırken, "3. Basamak Kamu Hastaneleri Ameliyathane biriminde çalışıyor olmak ve en az 13 yıl Anestezi Teknisyeni veya Teknikeri olarak görev yapmış olmak." şartı aranmaktadır. Burada neden 657'nin 68/B bendinde yer alan ve 8 veya 10 yıl şartları değilde, hiçbir mevzuatta yer almayan 13 yıl şartının arandığı sorusuna Ünivesitenin cevap vermesi mümkün değildir.

- Yine Fizyoterapist alınırken, "3. Basamak Kamu Hastaneleri Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon kliniğinde çalışıyor olmak ve Anatomi alanında Yüksek Lisans yapıyor olmak." şartı aranmıştır. İlan metninde yer alan 3. basamak kamu hastanesi, SUT tebliğine göre "üniversite" demektir. Yani fizyoterapist kadrosuna başvuracak olanın hem üniversitenin fizik tedavi kliniğinde çalışıyor olması hem de anatomi alanında yüksek lisans yapıyor olması gerekmektedir.

- Diğer tüm branşlarda da, üniversitenin bazı kliniklerinde çalışıyor olmak şartı aranmıştır. Çalışmış olmak şartı aranabilir ama çalışıyor olmak demek sadece ve sadece üniversitedeki taşeron personelinin başvurabileceği anlamına gelir.

İLANIN İPTALİ İÇİN NE YAPILABİLİR?

1- Üniversite ilanının iptali için tüm adayların sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Bunun için de ilandan menfaati etkilenenlerin, üniversiteye itirazda bulunması ve ilan şartlarının değiştirilmesini talep etmesi, üniversitenin talebi reddetmesi halinde, Kamu Denetçiliği Kurumuna itirazda bulunması gerekmektedir.

2- Üniversite rektörünün etik ihlali yaptığı gerekçesiyle, Kamu Görevlileri Etik Kurulu başkanlığına itirazda bulunulmalıdır.

Bu iki kurumdan birinden emsal bir karar alınması halinde, daha sonraki ilanlarda bu tür şartlara bir daha yer verilemeyecektir.

İŞTE MEMURLAR.NET ÜYELERİNİN TEPKİLERİ

snr0660
yaptığınız iş midir insafsızlar? kendi taşeronunun adını yaz oraya daha az dikkat çeker! isim isim belli belli belli!!!! nerede hak hukuk?

ashkandi
Kişiye özel ilanlar var şikayet edin ...

Bgrgn
60 ı geçkin oö hemşire alınıyor ama sevinemiyoruz bile yuksek puanlarla tecrübe şartını geçtim bide hala çalışıyor olmak gerekiyor ne kadar zorlaştirsak diye baya çalışmışlar anlaşılan işi olan biri niye şehir değiştirip üstelik doğuda bi şehre çakılı gitsinki ne ayrıcalığın varki torpille almaya devam hakkımız helal değil

EROSRAELYAN
Bir yıl çalışmış olmayı anlarım da Yani çalışıyor olmak ne demek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber