16 Mart 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, KKTC Şehit Aileleri ve Malulleri Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nursen Dönmez ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde incelemelerde bulunacak, Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısına katılacak.

3- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katılacak.

4- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Antalya'da Kadın Konukevi ve Huzurevi'nin açılışına katılacak, Zübeyde Hanım Yetiştirme Yurdu ile Fethi Bayçın Huzurevini ziyaret edecek.

5- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Niğde'de ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

6- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bursa'da "KOBİ Bilgi Fuarı"nın açılışını yapacak, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.

- Aksu, "Toplum Destekli Polislik Bürosu"nun açılışı ile İl Emniyet Müdürlüğüne hibe edilen araçların teslim törenlerine de katılacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Burdur'da Özürlüler Derneği İlköğretim Okulu ve İş Okulunu ziyaret edecek, Küreselleşme Sürecinde Türkiye konulu konferansa katılacak.

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yozgat'ta sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak, değerlendirme toplantısına katılacak.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara'da düzenlenen Tapu Kadastro Bölge Müdürleri Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Samsun'da, "Çiftçi Örgütleri Kurumsal Güçlendirme Projesi" tanıtım toplantısına katılacak, çeşitli temaslarda bulunacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmir'in Urla ilçesindeki Nesrin-İsmet Vural sosyal hizmet binasının açılışını yapacak.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 81 ili kapsayan "Hava Kirliliğini Ölçümleme Projesi"nin tanıtımı amacıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılacak.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Berlin'de EUROMED-Sosyal Ortaklar Konferansı'na katılacak.

- Konferansta bir konuşma yapması beklenen Başesgioğlu, akşam da "Türk-Alman İşçi Sendikaları Açısından AB ve Türkiye İlişkileri" konulu panele katılacak.

14- CeBIT fuarı için Hannover'de bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, temaslarını sürdürüyor.

15- TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış Parlamentoda basın toplantısı yapacak.

16- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, KKTC Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ile parti genel merkezinde görüşecek.

17- Yurt dışında görevliyken şehit edilen Dışişleri Bakanlığı mensupları, Cebeci Asri Mezarlığında törenle anılacak.

18- Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, İstanbul'daki "Gıda Sektöründe Rekabet Çalıştayı"nda Unilever, Ülker ve Yaşar Gruplarının hukuk departmanlarının yöneticileriyle bir araya gelecek.

19- Van doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda yapılacak.

20- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi tarafından, İstanbul'da "Azerbaycan'da Vergiler, Gümrük Mevzuatı ve Özelleştirmeler" konulu bir toplantı gerçekleştirilecek.

21- Konferans...Seminer...

- Çankaya Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen "Türkiye'nin Geleceği İçin Yeni Arayışlar" başlıklı "Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-6"da "Endüstrileşme" konusu ele alınacak.

- İzmit Ticaret Odası tarafından, "2007 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında "Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi" konulu seminer yapılacak.

22- "Karayolu taşıtlarının ağırlık ve boyut kontrollerinin il özel idarelerince de yapılması"na ilişkin protokol İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin tarafından imzalanacak.

23- Esnafa "Anadolu yaklaşımı" geliyor...

- TESKOMB, kendisine borçlu olan ve temerrüde düşmüş 100 binin üzerinde esnafın yararlanacağı, "Anadolu yaklaşımı" benzeri bir kolaylık için hazırlıklara başladı.

- Ana parası yaklaşık 80 milyon YTL olan alacağın, yıllık yüzde 20 basit faiz uygulanarak yeniden taksitlendirilmesi öngörülüyor.

- TESKOMB, uygulamadan 100 milyon YTL'nin üzerinde kaynak bekliyor.

24- Türkiye'nin 6 yıllık Eurimages kazanımı..

- 2000-2006 yılları arasında toplam 35 uzun metrajlı film Eurimages'ten yapım desteği aldı.

- Altı yılda 92 sinema salonuna ve Avrupa filmlerinin dağıtımı için Türk şirketlerine "dağıtım destekleri" verildi.

- Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş:

- "1990-2006 yılları arasında Eurimages'a toplam 4 milyon 562 bin 378 avro katkı yapıldı. Buna karşın fondan toplam 6 milyon 421 bin 965 avro destek alındı."

25- AB desteği ile yöresel yemek yapımını öğreniyorlar...

- Samsun'da AB tarafından desteklenen projeye katılan 20 ev hanımı, yöresel ev yemekleri üzerine kurs görüyor.

26- Konya'da "tarihi kentler" buluşması...

- Geçmişin mirasını taşıyan Viyana, Paris, Chicago, ve Kyoto gibi tarihi kentler arasında yer alan Konya, üye olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliğinin 2007 genel kuruluna ağustosta ev sahipliği yapacak.

- Tarihi kentlerden 500'e yakın belediye yöneticisinin katılacağı genel kurulun ana teması Mevlana'nın barış çağrısı olacak.

27- 92 yıldır büyük gurur ve coşkuyla kutluyoruz...

- Türk askerinin kahramanlık destanları yazdığı, Ulu Önder Atatürk'ün askeri deha olarak tarihteki yerini aldığı, Türklerin mertliğini tüm dünyanın yakından tanıdığı Çanakkale Savaşları'nın 1. yıl dönümü olan 1916 yılında özellikle Çanakkale'de 4 bölgede anma töreni düzenlendi.

- Pek çok Türk komutanının katıldığı törenlerde şehit askerler için dualar okundu, Hamidiye Tabyasında resmi geçit yapıldı.

28- Doğunun dahi çocukları yetişiyor...

- Üstün veya özel yetenekli çocukların eğitimi amacıyla 2004 yılında Van'da açılan Bilim Sanat Merkezinde, 63 çocuk eğitim görüyor.

- Merkez Eğitim Yöneticisi Lütfü Aydın: "Geç kalınmış bir uygulamayla açılan bu merkez, Doğu Anadolu Bölgesi için önemli fırsattır."

29- (A) Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapacağı maçların aday kadrosu açıklanacak.

30- Turkcell Süper Lig'de 25. haftanın ilk maçında Konyaspor, Galatasaray'ı konuk edecek.

31- Futbolda UEFA Kupası çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimleri İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılacak.

32- Türkiye Büyükler Karate Birinciliği, Antalya'da başlıyor.

33- Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Çankaya Belediyesi ile Milli Piyango takımları Ankara'da karşılaşacak.

34- Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde 76. maça çıkıyor.

- Sarı-lacivertlilerin galibiyet sayısında 38-10, gol sayısında da 114-57 üstünlüğü bulunuyor.

- Bursa'daki maçlarda da Fenerbahçe galibiyet sayısında 12-7 önde

Anadolu Ajansı


16 MART 2007 CUMA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.30'da Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Turan ve beraberindeki heyeti, saat 11.50'de KKTC Şehit Aileleri ve Malülleri Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ve beraberindeki heyeti, saat 12.10'da Emniyet Teşkilatı ve Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Nursen Dönmez ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bursa'da temaslarda bulunacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Antalya'da açılışlara katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde incelemelerde bulunacak, Erzurum'da 2011 Kış Üniversite Oyunları ile ilgili panele katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, saat 13.30'da Tapu ve Kadastro Bölge Müdürleri toplantısı açılışında bir konuşma yapacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Samsun'da, 'Çiftçi Örgütleri Kurumsal Güçlendirme Projesi' tanıtım toplantısına katılacak. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Eker, açılış törenlerinin ardından çiftçi örgütleri genel başkanlarıyla değerlendirme toplantısı yapacak.

- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de il müftüleri toplantısına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmir'de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek, Urla ilçesinde yapımı tamamlanan Nesrin-İsmet Vural Sosyal Hizmet Binası'nın açılışına katılacak.

- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Niğde'de ziyaretlerde ve incelemelerde bulunacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Burdur'da temaslarda bulunacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yozgat'ta sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak, değerlendirme toplantısına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 81 ili kapsayan ''Hava Kirliliğini Ölçümleme Projesi''nin tanıtımı amacıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Berlin'de konferansa katılacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hannover'de temaslarını sürdürüyor.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, partisinin Ordu teşkilatının Danışma Meclisi toplantısına katılacak. Çetinkaya, 'Dünden Bugüne Türkiye' konulu konferansta partililere hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Dışişleri Bakanlığı çalışanları tarafından, saat 11.00'de şehit mezarları ziyaret edilecek.

- Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, İçişleri Bakanı Müsteşarı Şahabettin Harput ve 13 ilin valisinin katılımıyla "Karayolu Taşıtlarının Ağırlık ve Boyut Kontrollerinin İl Özel İdarelerince Yapılması Hususunda Protokol" imza töreni, saat 10.00'da yapılacak.

- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek.

- Kocaeli İli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te Ankara Valisi Kemal Önal'ı makamında ziyaret edecek.

- Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Agossi konseri, saat 20.00'de başlayacak.

- Kadın Dayanışma Vakfı üyeleri, saat 10.00'da Hollanda Büyükelçisi Baştabibi'nin de katılacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- Bazı sivil toplum örgütleri tarafından, Ankara'da saat 14.20'de eylem yapılacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İzmir'de, Kemeraltı Hisar Camii'nde cuma vaazı verecek, il müftüleri toplantısına katılacak.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve bazı üniversite görevlilerinin, 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşmasına devam edilecek.

- Almanya'nın Münih Belediye Başkanı Christian Ude, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le bir araya gelecek. Sarıgül, saat 11.00'de konuk başkanla Maçka Parkı'nda Willy Brandt büstünün açılış törenine katılacak.

- Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Başaran, Conrad Oteli'nde basın açıklaması düzenleyecek.

- Halkın Kurtuluş Partisi, İstanbul Üniveritesi Eczacılık Fakültesi önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- SHP Bağcılar İlçe Başkanlığı, ilçe teşkilatı binası önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatrosu'nda düzenlenecek programla Çanakkale şehitleri anılacak.

- Araştırmacı Yazar A. Nedim Çakmak, Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binasında "İşgal Günlerindeki İşbirlikçiler" konulu konferans verecek.

- Ünlü manken Tuğba Özay, Etiler Fancy Club'de Kom İlaç Kimya Firması'nın tanıtım toplantısına katılacak.

- İnsan Hakları Derneği, İstanbul Şubesi önünde sessiz oturma eylemi gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Almanya Başbakanı Merkel'in Polonya ziyareti

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya'da basın toplantısı düzenleyecek.

Ukrayna Devlet Başbakanı Yuşçenko Danimarka'da

- Ukrayna Devlet Başbakanı Viktor Yuşçenko, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile görüşecek.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin Darfur gör'i Genel Başkan Yardımcısıüşmeleri

- BM İnsan Hakları Konseyi, Darfur sorununa ilişkin görüşmelerini Cenevre'de sürdürüyor.

CeBIT Fuarı devam ediyor

- Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT Almanya'nın Hanover kentinde devam ediyor.

Fransa'da seçime doğru

- Devlet Başkanlığı seçimi için adayların başvuru tarihi sona eriyor. Oylama Nisan-Mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Küresel ısınma

- G8 ülkelerinin temsilcileri ile gelişmiş 5 büyük ülkenin temsilcileri Almanya'nın Potsdam kentinde biraraya gelerek, biyolojik çeşitlilik ve küresel ısınmayı görüşecek.

Jaap de Hoop Scheffer ve Olli Rehn'in Bosna ziyareti

- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve AB'nin Genişlemeden Sorumlu Şefi Olli Rehn, Saraybosna'yı ziyaret edecek.

Airbus çalışanlarından protesto

- Havacılık devi Airbus'ın yeni işletme stratejisi sebebiyle işlerinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan işçiler, Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere'de protesto düzenleyecek. Airbus'ın yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkarması bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Lig'de 25. haftanın açılış maçında Konyaspor ile Galatasaray saat 20.00'de Konya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe, yarın deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçı için Bursa'ya gidecek. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, saat 15.00'de Orhangazi Fenerbahçeliler Derneği'nin açılışına katılacak.

- Beşiktaşlı futbolcu Delgado, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 12.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber