Engelli okul müdüründen hayat dersi

Geçirdiği trafik kazasının ardından mesleğinin 17 yılını tekerlekli sandalye ile geçiren okul müdürü Atik, her gün evi ile Kahramankazan'daki okulu arasında 80 kilometre yol kat ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2017 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Engelli okul müdüründen hayat dersi

Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özlem Atik, her gün evi ile okulu arasında kat ettiği 80 kilometrelik yolculuk ve işinde yarattığı farklılıklarla öğretmen, öğrenci ve diğer engelliler için yeni bir hayat felsefesi kurmayı başardı. Atik, 2000'de babasını doktora götürürken geçirdiği trafik kazası sonucunda 1,5 yıl hastanede kaldıktan sonra yaşamına ve çok sevdiği öğretmenlik mesleğine tekerlekli sandalye ile devam etmek zorunda kaldı.

HER KORİDOR DERS SOKAĞI

Uzun yıllar, çeşitli branşlarda yürüttüğü görevinin ardından 6 yıl müdür yardımcısı, son bir yıldır da müdürlük yapan Atik, Kahramankazan'da 17 dönümlük arazide 6 farklı binada eğitim veren okulun her bir koridorunu, edebiyat, matematik, fizik, kimya, biyoloji sokağı haline getirdi. Özlem Atik, akademik başarıyı yükseltmek için destek kursları düzenleyerek, disiplini işinin ana eksenine koydu ve yarattığı değişimlerle takdir topladı.

Müdür yardımcılığı sınavına hem engellilere hem de diğer insanlara örnek olmak için girdiğini vurgulayan Atik, çalışmalarını daha etkin yürütmek için müdürlük sınavlarına girdiğini ve geçen yıl FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi teşebbüsünde bulunduğu gün Kahramankazan'daki okul müdürlüğü görevine başladığını anlattı.

Öğrencilerinin istihdamı için de çalışmalar yürüttüğünü anlatan Atik, "Okulun tanınması ve başarılı olması için çalışıyoruz. Meslek liselerinde okuyan çocuklar, gerçekten çok akıllılar ve önlerinin açılması lazım. Farklı şirketlerle protokoller yapıyoruz. 10'uncu sınıfa geçen öğrenci burs alıyor, 12'nci sınıftan sonra da istihdam ediliyor. Okulda döner sermaye açtık ve öğrencilerimizi yaptıkları işlerden ücret kazanabilir hale getirdik" diye konuştu.

'EN BÜYÜK ENERJİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın engellilerle ilgili çok güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Atik, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğine de katıldığını anlattı. O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanıştığını aktaran Atik, "Yaşamımdaki en büyük enerjiyi Cumhurbaşkanımızdan alıyorum çünkü çalışmak zorunda olduğumuzu, başka bir alternatifin ve başka bir ülkenin de olmadığını söylüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber