Aile Bakanlığı çalışanları, görevde yükselmedeki boş kadrolara yedeklerden atama yapılmasını istiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları, görevde yükselmede boş kalan kadrolara, yedekler arasından atama yapılmasını istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı çalışanları, görevde yükselmedeki boş kadrolara yedeklerden atama yapılmasını istiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzun bir aradan sonra geçtiğimiz yıl görevde yükselme ilanıan çıkmış ve bazı gecikmelerle sonuçları ilan etmişti.

Ancak, Bakanlık sonuçları ilan ederken bazı adayları da yedek olarak belirlemişti.

Yedek aday belirlemesi, kadroların boş kalması halinde, yedeklerden atama yapılacağı düşüncesi oluşturmuştur.

Kadrolar ise unvan bazında, yüzde 13 ila yüzde 28 arasında da boş kalmıştır.

Ancak Bakanlık bu derece önemli sayıdaki boşluğa rağmen yedeklerle ilgili hiçbir işlem yapmamıştır.

Bakanlık çalışanları aşağıdaki tablo doğrultusunda, yedekler arasından atama yapılmasını talep ediyor.

İşte Bakanlık çalışanlarının memurlar.net'e gönderdiği bilgi notu:

1. SINAV DUYURUSU VE SÜRECİNDEKİ SAYISAL VERİLERE İLİŞKİN TABLO

ÜNVAN

SINAVA GİREN PERSONEL SAYISI

SINAVI KAZANAN PERSONEL SAYISI

BAŞARI YÜZDESİ

AÇIKLANAN KADRO SAYISI

BOŞ KALAN KADRO SAYISI

KALAN BOŞLUKLARIN AÇIKLANAN KADRO İÇİNDEKİ YÜZDESİ

KURULUŞ MÜDÜRÜ

764

270

%35

200

25

%13

KURULUŞ MÜDÜR YARDIMCISI

897

431

%48

150

40

%27

ŞUBE MÜDÜRÜ

230

67

%29

51

9

%18

ŞEF

288

151

%52

130

37

%28

ÖĞRETMEN

470

359

%76

90

23

%26

SOSYOLOG

104

59

%56

50

9

%18

143

%22


2. TABLO VE SINAV SÜRECİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

YUKARIDAKİ ÜNVANLAR EN ÇOK BOŞLUK KALAN ÜNVANLAR OLUP AYRICA BU ÜNVANLARDA ASİL ADAYLARDAN GÖREVE BAŞLAMAMA VEYA BAŞKA GÖREVE ATANMA VB. NEDENLERLE BOŞLUKLAR OLUŞTUĞU BİLİNMEKTE FAKAT ÜLKE GENELİNDEKİ TAM SAYI BİLİNMEMEKTEDİR.

ASİL YERLEŞTİRMESİ SONUCUNDA BİLİNEN TOPLAM BOŞLUK: 170 TİR. BU KADROLAR İÇİN YEDEK ALIMI YAPILDIĞINDA YÜZLERCE İNSANIN ATANMA ŞANSI BULUNMAKTADIR. DOLAYISIYLA BU KONU SADECE 170 KİŞİYİ DEĞİL (TERCİH HAKKI BULUNAN VE KADRO SAYISININ İKİ KATI ADAY BAŞARILI SAYILDIĞI İÇİN, AÇIKLANAN KADRO SAYISI KADAR PERSONEL YEDEK LİSTEDE YER ALMIŞTIR). 671 KİŞİYİ İLGİLENDİRMEKTEDİR. YANİ KISACA YEDEK TERCİH HAKKI BULUNAN PERSONEL SAYISI :671 DİR.

ÖZELLİKLE İDARİ KADROLARDA SINAVA DAHİ GİRMEYEN VEYA GİRİP BAŞARILI OLAMAYAN PERSONELLER, 657 SAYILI DMK 86. MADDESİNE GÖRE VEKALETEN GÖREVLENDİRİLMEKTE OLUP, BU İHTİYACIN ÖNCELİKLE YEDEK LİSTEDE BEKLEYEN VE SINAVDA BAŞARILI OLMUŞ PERSONELCE, SINAVDA BOŞ KALMIŞ KADROLARI DOLDURMAK SURETİYLE KARŞILANMASI GEREKMEKTEDİR.

KONUYLA İLGİLİ OLARAK BAKANLIK NEZDİNDE ÇEŞİTLİ MEVKİLERDE YAPILAN ŞİFAİ GÖRÜŞMELERDE KURULUŞ MÜDÜRLERİNİN ASİL ATAMALARININ ARDINDAN TÜM YEDEKLER İÇİN BİR DUYURU YAPILACAĞI BELİRTİLMİŞ, RESMİ YAZILI DİLEKÇELERE İSE HENÜZ KARAR ALINMADI DİYEREK PERSONEL OYALANMAKTADIR.

DİĞER KURUMLARIN YAPTIĞI SINAVLARDA 70 PUAN ALMIŞ TÜM ADAYLARA TERCİH HAKKI VERİLEREK, BOŞ KADRO KALMAMASI SAĞLANIRKEN, AİLE BAKANLIĞINDA ÖNCE ASİL TERCİHİ ALIP, KALAN BOŞLUKLAR İÇİN DE 1 YILDIR YEDEKLERİ BEKLETMEK, ÜSTELİK YEDEK ADAYLARIN HARİCİNDE DE BAŞARILI OLAN YÜZLERCE PERSONEL VARKEN ANLAŞILIR BİR TUTUM OLMAMIŞTIR. BU UYGULAMA GEREK KURUMSAL İŞLEYİŞ GEREKSE PERSONELİN MOTİVASYONU AÇISINDAN OLUMSUZ KARŞILANMAKTADIR.

BİLİNDİĞİ ÜZERE SINAVDA BAŞARILI OLAN VE YEDEK ADAY SIRALAMASINA GİREN PERSONEL VARKEN BU TÜR VEKALETEN GÖREVLENDİRMELER ÇOK KEZ İDARİ DAVA KONUSU OLMAKTADIR.

YEDEK LİSTEDE YER ALAN PERSONELİN HARİCİNDE 70 PUAN BARAJINI AŞMIŞ OLAN VE YÖNETMELİĞE GÖRE ASLINDA BAŞARILI OLAN PERSONEL SAYISI 1337 DİR.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber