Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği hala yok!

Memurların bir yılı aşkın süredir detayları belli olmayan "Yarım Zamanlı Çalışma" ile ilgili bekleyişi maalesef devam ediyor. Okullar açılmadan insanların planlamalarını yapabilmeleri için bir an evvel yönetmelik artık yayımlanmalı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği hala yok!

Bildiğiniz gibi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı getirilmesinin üzerinden bir buçuk yıl geçti.

Yasal düzenlemenin detayları ile ilgili hazırlanan Bakanlar Kurulu Kararı maalesef bir türlü yayımlanmadı. Memurlar.net olarak konuyu sayamayacağımız kadar sıklıkla gündeme taşımamıza rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının günü kurtaran ve süreci öteleyen açıklamaları ile devam eden belirsizlik halen sürüyor.

En son 07 Haziran 2017 tarihinde Bakan Beyin katıldığı bir televizyon programında konu hakkında yaptığı açıklamada memur anneler için yarım zamanlı çalışma yönetmeliğinin "Her An" çıkabileceğini ifade etmiştir.

Maalesef Bakan Beyin her an ifadesi ile kastettiğini biz birkaç gün anlamıştık. Ancak yanlış anlamışız. Aradan bir ay daha geçti hala yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş değil !

Umuyoruz ki bugün bu konuyu son kez gündeme getirmemiz olur ve memur anneler yeni eğitim-öğretim başlamadan bu haktan yararlanıp yararlanamayacağı hakkında belirsizliğini giderir...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber