30 kişilik bölümdeki tek kız öğrenci, lokomotif tamir edip, makinistlik yapıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 19:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- ERKEK ARKADAŞLARINA TAŞ ÇIKARTAN SEÇİL ÖLMEZ:

- "AİLEMİN ÇOĞUNLUĞU DEMİRYOLLARINDA ÇALIŞIYOR, BEN DE MAKİNİST OLMAK İSTİYORUM"

(FOTOĞRAFLI)

OKTAY ÖZDEN

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Raylı Sistemler Bölümü'nde eğitim gören 30 öğrenci arasında tek kız öğrenci olan Seçil Ölmez, lokomotif tamir edip, makinistlik yaparak erkek arkadaşlarına taş çıkartıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılında İstanbul, Erzincan ile birlikte Eskişehir'de Atatürk Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi'nde açılan Raylı Sistemler Bölümü'nde 1'i kız 30 öğrenci eğitim görüyor. Bir yılı hazırlık olmak üzere 4 yıl eğitim görecek olan ve haftanın 3 günü TCDD Depo Müdürlüğü'nde staj yapan öğrencilere lokomotif tamiri, trenlerde trafik eğitimi, lokomotif sistemleri ve lokomotif kullanımı hususlarında eğitim veriliyor.

Atatürk Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Raylı Sistemler Bölümü 10. sınıfının tek bayan öğrencisi Seçil Ölmez (17), erkek arkadaşları gibi lokomotif kullanıp, tamir yapıyor. Ölmez, küçüklüğünden beri trenlere ilgi duyduğunu belirterek, "Babam Selami Ölmez DDY'de işçi, dayım Seyfi Yardımcı DDY'de idareci olarak çalışmakta. Ayrıca, dedem Tevfik Yardımcı da DDY'den işçi emeklisi. Bölümü seçmemdeki en büyük etken, ailemin çoğunluğunun demiryollarında çalışıyor olmasıydı. Benimle birlikte aynı sınıfta bir bayan arkadaşın da okumasını isterdim. Bazen yalnızlık çekiyorum. Okulla ilgili bir eksiğim olduğunda sınıftaki bütün erkeklerin eksikliğimi gidermek için yarışması güzel. Bazı kuvvet isteyen durumlarda erkek arkadaşlarım bana yardımcı oluyorlar. Ancak, diğer konularda tüm erkek arkadaşlarımla yarışabilirim. Mezun olduktan sonra çalışarak üniversiteyi okumak istiyorum" dedi.

Makinist olmayı hedefleyen Seçil Ölmez, "Biz ailecek demiryolcuyuz. Demiryollarında meydana gelen kazalarda insan faktörünün çok olduğunu düşünüyorum. Burada ölenlerin hiç bir suçu yok. Bizde raylı sistemler öğrencileri olarak bu kazaları en aza indirilmesi konusunda eğitim almaktayız" diye konuştu.

TCDD Depo Müdürü Ramazan Yıldırım ise, demiryollarının Raylı Sistemler Bölümü öğrencilerine büyük ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan hızlandırılmış trenle birlikte özellikle Raylı Sistemler Bölümü öğrencilerine ihtiyaç duyulacaktır. Okuldan mezun olan öğrenciler; tramvay, metro, demiryolları gibi tüm raylı sistem ile taşımacılıkta kolaylıkla iş bulabilmektediler. Sektörde eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyaç da okulların Raylı Sistemler Bölümü'nden mezun olan öğrencilerle kapanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber