Dünya en sıcak kışını yaşıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Mart 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerküre, son 127 yılın en sıcak kışını yaşıyor. Aralık-Şubat döneminde Kuzey Yarımküre 0.72 derece daha ısındı. Uzmanlara göre, 2007 yazının en sıcak yaz mevsimi olması kuvvetle muhtemel...

Dünya, 1880 yılından bu yana dünya en sıcak kışını yaşıyor. Bu kez faturayı insanlara değil, El Nino hava olayının varlığına kesen uzmanlara göre, 2007 yazının da en sıcak yaz mevsimi olarak kayıtlara geçmesi kuvvetle muhtemel.

Haberin devamı

DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

? Paris'e bahar bu yıl erken geldiHava sıcaklığının ölçülmeye başladığı 1880 yılından bu yana toplanan veriler, en sıcak kış mevsiminin 2007'de yaşandığını gösteriyor.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin verilerine göre, Aralık-Şubat ayları arasında Kuzey Yarımkürede sıcaklıklar ortalamanın 0,72 derece üstünde seyretti.

Avrupa, Asya, Afrika'nın batısı, Brezilya'nın güneydoğusu ve ABD'nin kuzeydoğu kesimi sıcaklığın en yüksek ölçüldüğü bölgeler oldu.

ABD'li uzmanlara göre, 20'nci yüzyılda küresel yüzey sıcaklığı her on yılda 0,6 santigrat derece arttı.

Son bulgular en sıcak 10 kışın son 13 yılda yaşandığını gösteriyor.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, bu durumun sanılanın aksine sera etkisine yol açan gazların sonucu olmadığı görüşünde. Kuruma göre, sıcaklıkları Pasifik Okyanusu'nun da ısınmasına sebep olan El Nino hava olayı artırıyor.

İklimde değişiklik olduğunu ve insan faktörünün bu değişimdeki payının arttığını vurgulayan uzmanlar bu yılın en sıcak yıl olacağını tahmin ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber