İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM bu tavrıyla, 15 Tammuz anma törenlerini baltalıyor

15 Temmuz anma törenlerinin resmi programı belli oldu. 16 Temmuz 00:10'dan itibaren tüm camilerden salalar okunacak.Ama ÖSYM 16 Temmuz sabahı öğretmen adayları için ÖABT sınavı yapacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM bu tavrıyla, 15 Tammuz anma törenlerini baltalıyor

15 Temmuz, bu vatan toprağında karşı karşıya kaldığımız son yüz yüzyılın en büyük darbe girişimiydi. FETÖ işin sadece görünün piyon kısmıydı. Arka planda ise tasmaları elinde tutan, terörist başını teslim etmeyen, Adil Öksüz'ün serbest bırakılması sonrasında telefonla aradığı Devletler bulunuyordu.

Ama bunu fark etmek için biraz basiretli olmak gerekiyor. Basiretli bir kamu kurumu, 16 Temmuz sabahına yoğun katılımlı bir sınav koymaz. Ancak ÖSYM, 16 Temmuz sabahına, öğretmen adaylarının gireceği ÖABT sınavını koydu.

Memurlar.net olarak, adaylardan gelen "sınav ertelenecek mi?" şeklindeki talepleri, geçen hafta, ÖSYM Başkanlığına ilettik.

Söz konusu haberde, tüm camilerden gece yarısından itibaren salalar okunmaya başlayacağına, 81 ilde törenler tertipleneceğine, meydanlara inmeyen halkın da televizyon başında olacağına dikkat çektik.

Ancak, ÖSYM bu derece önemli bir konuda, kendi resmi sitesinden açıklama yapmak yerine gidip Hürriyet'e açıklama yaptı. ÖSYM kendine yakın olarak Aydın Doğan grubunun amiral gemisi Hürriyet gazetesini görüyordu, üstüne üstlük riski üstüne almamak için ismini de vermiyordu ÖSYM çalışanı. Tipik memur tavrı. Tıklayınız.

Memurlar.net olarak neden gizli kapaklı açıklama yapıyorsunuz. Siz resmi bir kamu kurumu değil misiniz, neden Hürriyet gazetesine ismini gizleyen bir ÖSYM çalışanı açıklama yapıyor diye sorunca da bu kez ÖABT sınav giriş belgeleri yayımlanıyor ve şu açıklama yapılıyor.

İşte, dün itibariyle, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz anma günü etkinliklerinin programı açıklandı. tam da öngörüldüğü gibi oldu. 16 Temmuz saat 00:10'dan itibaren tüm camilerden salalar okunacak, yürüyüşler düzenlenecek, şehitler anılacak. Böyle önemli bir zaman diliminde adayların psikolojisi nasıl olurda düşünülmez! Bu adaylar makine mi sanılıyor?

Bir ziyaretçimiz ÖSYM ile ilgili olarak şu tespiti yapmış:

"ÖSYM, empati yeteneğini kaybedeli çok oldu, şehit gazi yakınlarını düşünecek kadar mantıklı bir kurum değil, çok hantal ve adayları düşünmeyen bir kurum. Adayların hayatını büyük bir oranda etkileyen sınav tarihlerini toplumsal olayları ve aday psikolojisini analiz etmeden belirliyor. ÖSYM her zaman kendine yakışanı yapıyor, bir ay geriye alınması kimseyi mağdur etmez ama şaka gibi tarih belirlemişler helal olsun"

Ziyaretçimizin tespitlerine aynen katılıyoruz. ÖSYM'nin yeni başkan Ömer Demir döneminde hayata küsmüs gibi. Hiçbir toplumsal talebe cevap vermiyor. İnternet üzerinden alınan KPSS tercih başvuruları için, bir hafta geçmesine rağmen açıklama dahi yapılmıyor. Adaylar her gün internete girip sonuçlar açıklanıyor mu diye bakıyor, ÖSYM'nin umrunda değil. Sonuçlar şu tarihte açıklanacak demek çok mu zor! Neden binlerce adaya eziyet ediliyor?

İşte böyle bir ÖSYM, 15 Temmuz anma törenlerini baltalama pahasına, çok önemli bir sınavın tarihini 16 Temmuz olarak belirleyebiliyor. Üstelik bir haftadır uyarılara aldırmaksızın hiçbir değişiklik yapma gereği duymuyor.

Empati yeteneği ve duyarlılığını kaybetmiş ÖSYM Başkanlığına çeki düzen verilmesi gerekmektedir.

ÖSYM kaybettiği empati yeteneğinden dolayı şuan dönülmez akşamın ufkunda. Bakalım düştüğü girdiği bu tatlı rüyadan ne zaman uyanacak!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber