Soru iptaline ve sıralamaya girmesine rağmen, davaları kaybetti

2014 yılında idari hakimlik sınavına giren bir aday, ilk 600 aday girmemesine rağmen, daha sonra bir soru iptalinde, kendisinden düşük puan alan adayların sıralamadan çıkarılmaması nedeniyle, mülakata alınmadı ve açtığı davaları kaybetti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Temmuz 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soru iptaline ve sıralamaya girmesine rağmen, davaları kaybetti

2014 yılında idari hakimlik sınavına giren bir aday, 81,87 puan almış ve puanla ilk 600 aday arasına giremediği için mülakata girememiştir.

Ancak daha sonra açılan bir davada, bir soru iptal edilmiş ve yeni değerlendirmede bu adayın puanı 82,50'ye yükselmiştir.

Sınava giren aday, mülakata alınması için başvuruda bulunmuş ancak yeni 82,50 puanına rağmen ilk 600 aday arasına girmediği gerekçesiyle, mülakata alınmamıştır.

Oysaki, yeni değerlendirmede mülakata giren 18 adayın puanı, davacının gerisine düşmüştür.

Normalde, adaydan daha düşük puanlılar mülakata girdiğine göre, davacı adayın da mülakata kabul edilmesi gerekiyordu. Ancak aday, idare mahkemesinde açtığı davayı kaybetti. Sadece bir hakim karara şerh yazdı. Karara karşı Danıştay'a başvuruldu ve Danıştay idare mahkemesi kararını oybirliğiyle onadı. Karar düzeltme istemi de reddedildi.

Günü sonunda, adaydan daha düşük puan alan 18 aday mülakat listesinde yer almasına rağmen, dava açan aday mülakata alınmamış ve açtığı davaları kaybetmiştir.

Bu aday şimdi, Anayasa Mahkemesinde hakkını aramaya çalışıyor.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber