En çok ihraç Dumlupınar Üniversitesi'nden

RESMİ Gazete'nin mükerrer sayısında önceki akşam yayımlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 302 akademisyen daha ihraç edilmişti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2017 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En çok ihraç Dumlupınar Üniversitesi'nden

Yayımlanan son KHK'ya göre Dumlupınar Üniversitesi'nden 46, Dicle'den 38, Yıldız Teknik'ten 24, Çanakkale Onsekiz Mart'tan 18, Ege Üniversitesi'nden 8, Marmara Üniversitesi'nden de 2 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Bayındır ile Yrd. Doçent Necmi Bıyıklı da listede yer alırken, Boğaziçi Üniversitesi'nden bir personelin işine son verildi.

Listede 16 profesör yanında 36 doçent, 78 yardımcı doçent de bulunuyor. İhraç edilenler arasında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde görevli olup 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriden imzasını çeken 'Barış İçin Akademisyenler'den 2 isimle birlikte 4 kişi de yer aldı. Böylece son düzenleme ardından şimdiye kadar yayımlanan KHK'larla üniversitelerden ihraç edilen akademisyen sayısı 5 bin 500'ü buldu. Üniversitelerden ihraç edilen 385 Barış İmzacısı'ndan ise şimdiye kadar 9 kişi göreve döndü.

Son KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda 40 kişi göreve iade edildi. Yükseköğretim Kurumu'ndan da, aralarında akademisyen ile personelin de olduğu 26 kişi göreve döndü. Göreve dönenler arasında açlık grevinde olan ve cezaevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yer almadı. Ayrıca KHK ile 1 kişinin de öğrenciliği iade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber