İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğrencilerden 15 Temmuz için ay yıldız çizen robot

Kastamonu Bilim Sanat Merkezinde eğitim gören 3 öğrenci, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Türk bayrağı açıp, ay yıldız çizen üç robot tasarladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2017 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerden 15 Temmuz için ay yıldız çizen robot

Özgür Alantor

Kastamonu Bilim Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim gören öğrenciler, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Türk bayrağı açıp, ay yıldız çizen robot geliştirdi.

BİLSEM öğrencisi 13 yaşındaki Aladdin Eren Namlı, 14 yaşındaki Halil Yaman Sağlık ve Hasan Tufan, 15 Temmuz darbe girişimine tepki amacıyla bir çalışma yapmaya karar verdi.

Tatilde olmalarına rağmen teknoloji tasarım dersi öğretmeni Hakkı Münip Buyan öncülüğünde okulda bir araya gelen öğrenciler, bir hafta boyunca çalışarak 15 Temmuz Demokrasi Marşı eşliğinde Türk bayrağı açan iki robot ile ay yıldız çizen robot geliştirdi.

Öğrencilerden Sağlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da ülkenin önemli bir badire atlattığına dikkati çekti.

Tatilde olmalarına rağmen üç arkadaş bir araya geldiklerini belirten Sağlık, şunları söyledi:

"Kafa kafaya verip '15 Temmuz ile ilgili ne yapabiliriz' diye düşündük. 15 Temmuz'da bağımsızlığımıza saldırı oldu. Bu nedenle biz de bağımsızlığımızın sembolü olan Türk bayrağı ile ilgili bir çalışma yapmaya karar verdik. Hazırladığımız üç robotla bir gösteri hazırladık. Öndeki robot hareketleri ile bayrağımızın ay yıldızını çizdikten sonra önünde asılı duran bayrağı sallıyor. Arkadaki iki robot da bayrak açıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber