3 Bin Kişilik Yeni Bir Memur Yerleştirmesi Yapılacak

2006 yılı Temmuz ve Eylül aylarında yapılan KPSS'ye yaklaşık 2,5 milyon aday katıldı. Ancak, alım yapılan kadro sayısı çok sınırlı düzeyde kaldı. Geçen yıl yapılan bir genel yerleştirme ve bu yılın başında yapılan küçük çaplı bir yerleştirme dışında, KPSS'ye giren adayları memnun edecek büyük çaplı bir memur alımı gerçekleşmemiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2007 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diğer taraftan bize ulaşan bilgilere göre, yeni bir yerleştirme yapılması hususundaki çalışmalar tamamlanmış olup, çok kısa bir süre içerisinde, boş memur kadroları ile sözleşmeli pozisyonları içeren KPSS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından yayımlanacaktır.

Ancak yayımlanacak kılavuzda 3 bin civarında kadro ve sözleşmeli pozisyon yer alacak olup, bu düzeydeki bir yerleştirmenin hiç kimseyi menun etmeyeceği aşikardır.

Söz konusu bu yerleştirmelerde Sağlık Bakanlığı müsteşarının açıkladığı 42 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yer almayacaktır. Bu konudaki süreç, Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği ve şuan mecliste bulunan torba sağlık kanununun yasalaşması sonrasında başlayacaktır. Zaten Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da alımların en geç Nisan ayı sonuna kadar yapılacağını belirtmiştir.

Diğer taraftan sürece ilişkin bilgiler elimize ulaştıkça yayımlanacak olup, görüş alış verişi için forum genel editörünün açtığı başlığı kullanabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber