İŞKUR ile Hacettepe Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Engelilerin niteliklerine göre istihdam edilmesi sağlanacak "Mesleki Rehabilitasyon Merkezi Çalışmaları Alanında İşbirliği Protokolü" törenle imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2017 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR ile Hacettepe Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Hacettepe Üniversitesi arasında engelilerin niteliklerine göre istihdam edilmesi sağlanacak işbirliği protokolü imzalandı.

"Mesleki Rehabilitasyon Merkezi Çalışmaları Alanında İşbirliği Protokolü"nün imzalanması için Hacettepe Üniversitesi Mesleki Rehabilitasyon Merkezinde tören düzenlendi.

Törende konuşan İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, engelli bireylerin kendi ayakları üzerinde durmasının önemine değinerek, "Protokol sayesinde engelli bireylerin hangi işkolunda verimli olacağını tespit edip niteliklerine göre istihdam edilmelerini sağlayacağız." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de engelli bireylere nasıl bir yaşam imkanı sunulduğunu bir ülkenin gelişmişliğini gösteren ölçütlerden birisi olduğunu bildirdi.

Üniversitelerin yaptıklarıyla topluma dokunmasının gerekliliğini belirten Özen, "Biz ne kadar topluma dokunursak toplum da bizi yukarı kaldırır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, Köksal ve Özen tarafından engelli bireylerin niteliklerine göre istihdam edilmesi sağlanacak işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol çerçevesinde, Ankara'daki hizmet merkezlerinden yönlendirilen engellilere Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümünce kapasite nispetinde mesleki rehabilitasyon hizmeti verilecek.

Protokolle Türkiye'de ilk niteliğinde olan Hacettepe Üniversitesi Mesleki Rehabilitasyon Merkezi tarafından da engelli bireylerin çalışma kapasitesi, sosyal becerisi, motivasyonu, stres yönetim becerisi ile verimlilik ve üretkenliğinin geliştirilip istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve iş piyasasına entegrasyonlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber