Bartın'da 6 FETÖ sanığı hakkındaki dava karara bağlandı

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan 6 sanık, 4 yıl 2 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2017 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da 6 FETÖ sanığı hakkındaki dava karara bağlandı

Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 6 sanığa, 4 yıl 2 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu sanıklar mühendis Eyüp Y., gelir uzmanı Hatice K., daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenler Emrullah Ö. ve Recep K., tutuksuz sanıklar Mehmet Ü. ve veteriner Engin C. hakkındaki davalar karara bağlandı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmalarına, Y., K., Ö. ve K., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar Ü. ve C. de salonda hazır bulundu.

Savunmalarının ardından mahkeme heyetince son sözleri sorulan sanıklar, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Mehmet Ü.'a 5 yıl, Engin C.'ye 4 yıl 2 ay, Hatice K. ile Emrullah Ö.'e 6 yıl 3 ay, Eyüp Y. ile Recep K.'ya 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı olan Engin C. ve Mehmet Ü. ile diğer sanıklar Hatice K. ve Emrullah Ö.'ün adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber