Köşk'e adayım, arkamda ordu var!

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Mart 2007 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça Ankara'da tansiyon yükseliyor.

En büyük heyecan ise AK Parti içinde yaşanıyor. Parti yönetiminin cumhurbaşkanlığı anketi yapması, Başbakan Erdoğan'ın adaylık konusunda ser verip sır vermemesi, özellikle milletvekilleri arasında merak ve heyecanın artmasına neden oluyor. Milletvekillerinin bu günlerde tek tesellisi ise AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı'nın vaatleri...

Taşçı, Meclis kulisinde verdiği vaatlerle adeta milletvekillerinin gönlünde taht kurmuş durumda. Milletvekillerinden "Arkamda Ordu var!" esprisiyle oy isteyen Taşçı, "Bana oy verirseniz, Çankaya Köşkü'nü halka açacağım. Bütün demir korkulukları kaldıracağım, halk, Köşk'ün bahçesinde piknik bile yapabilecek" vaadinden bulunuyor. Hızını alamayan Taşçı, daha da ileri gidip, bazı milletvekillerine "Bana oy verirseniz, Çankaya Köşkü'nün bahçesine milletvekili lojmanı yaptıracağım!" sözünü bile vermiş durumda.

SÜRPRİZ BOZULUR

Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığının espriyle başladığını belirten Taşçı, bir başka özelliğine dikkat çekiyor. 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in İslamköylü olduğunu hatırlatan Taşçı, "Ben de Ordu İslamdağlıyım. Bu da tesadüf değil herhalde. Aday olmam için bir engel yok. 16 Nisan'dan sonra açıklama yapabilirim" görüşünü dile getiriyor. AK Parti'nin Köşk anketi basına sızdığında AK Partili milletvekilleri soluğu Cumhurbaşkanlığı için nabız yoklayan Taşçı'nın yanında aldı. "Hamit Abi senin ismin niye ankette yok" diyerek kendisine takıldı. Ama bu tür sorulara hazırlıklı olan Taşçı, "Başbakan söylemedi mi sürpriz olacak diye? İsmi oraya yazılanlardan sürpriz olur mu? Sürpriz aday ben olduğum için ismim oraya yazılmadı" yanıtını verdi. Taşçı'nın sürprizi kendisi, bakalım Başbakan Erdoğan'ın sürpriz adayı kim olacak?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber